Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник издаде

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник издаде
Коментари Харесай

Спират принудително два от генераторите на ТЕЦ-Перник

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Перник издаде акт за прекъсване на два от генераторите на ”Топлофикация-Перник ”, оповестяват от Министерството на околната среда и водите. Става въпрос за 4-ти и 5-ти парогенератор на ТЕЦ-а.
Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво - биомаса, а прекъсването ще се извърши посредством прекъсване на подаването на горива към котлите. Мярката остава в действие до осъществяване на изискванията на настоящото позволение.

Припомняме, след предписание на основния прокурор Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите стартира инспекции на място в четири ТЕЦ-а - " Топлофикация - Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация - Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД. Очаква се инспекциите да приключат до месец.

Ще бъдат тествани издадените разрешителни за предпазване и изгаряне на боклуци, документите за реализиране на индустриалната активност на топлофикационните дружества; типът и количеството съхранявани и употребявани за горене боклуци и сходството им с документите на сдруженията. На прокуратурата ще бъдат предоставени и данни за осъществени измервания и проби.

По-рано през днешния ден стана ясно, че е бил открит импорт на материали при горенето в четирите топлофикационни сдружения.

Само преди ден пък перничани излязоха на митинг пред общината поради горенето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Република ". От Министерството на околната среда и водите обясниха, че Топлоелектрическа централа " Република " към " Топлофикация Перник " няма позволение да изгаря боклуци. По данни на ведомството обаче от началото на годината до 1 септември няма и съществено замърсяване на въздуха - фините прахови частици са били превишени с 20 броя, а нормата е 35 броя годишно. Не са били регистрирани превишени правила на серен диоксид, азотен двуокис или въглероден оксид.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР