Регионалната екоинспекция е забранила навлизането на тежка техника след разораването

...
Регионалната екоинспекция е забранила навлизането на тежка техника след разораването
Коментари Харесай

Забраниха навлизането на тежка техника след разораването на плаж "Смокини-Север"

Регионалната екоинспекция е забранила навлизането на тежка техника след разораването на плаж " Смокини-Север ". Булдозерите на пясъка провокираха недоволството на локалните поданици, а съгласно концесионера нарушавания няма.

Концесионерът е поръчал геодезическо замерване и авансово е обозначил къде стартират дюните и маркер да алармира на багериста до къде да копае, с цел да не наближава предпазените формирания. Въпреки това, съгласно хората нарушавания има.

През почивните дни тежка техника разкопа плажа.

" Като хора, които живеем на морето, това е нашата душа, в случай че това се случи в София, може ли някой да отиде да разкопава на Витоша, ми това е душата на София, там ще стане ужасно ", сподели Екатерина Капрова, гражданин на Черноморец.

" Виждаме, че става въпрос за нарушаване на дюните, за жалост казусът с дюните по нашето Черноморие е продължителен проблем, той се случва в начало-то на всеки сезон ", съобщи Радостина Ценова от Българска фондация " Биоразнообразие ".

" Това е фурна 2 тона, аз не мога да я изхвърля от плажа, беше закопана тъкмо ей там, където е боклукът, там беше закопана, желаеме плажът да бъде европейски ", изясни концесионерът Иван Алексиев.

Така концесионерът изяснява работата на техниката, а от линията са отстранени три заведения, вкопани в пясъка до дюните.

Концесионерът е безапелационен, че дюните не са нарушени:

„ Ще ви обясня, защото чакахме подобен отпор, извикахме оторизирана и компания по геодезия от шуменски кадастър и ги накарахме да забият колчета къде се намират дюните ", сподели Иван Алексиев.

От екоинспекцията сформираха констативен протокол.

По информация на концесионера, с протокола се не разрешава навлизането на тежка техника на плажа до съгласуването на новата схема на преместваемите обекти.

Концесионерът още веднъж съобщи, че е спокоен, публична информация от екоинспекцията към момента няма, а министърът на туризма също е разпоредил инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР