Регионалната библиотека Николай Вранчев“ в Смолян награди най-активния си малък

...
Регионалната библиотека Николай Вранчев“ в Смолян награди най-активния си малък
Коментари Харесай

Библиотеката в Смолян с награда за най-активния си малък читател

Регионалната библиотека „ Николай Вранчев “ в Смолян награди най-активния си дребен четец . Това е 4 годишния Мартин Илчев. Той е приз - най-четящото дете за 2021г. във възрастовата група до 6 години на детския отдел на библиотеката. 
За поредна година Регионалната библиотека „ Николай Вранчев “ в Смолян награди най-активните си читатели за м.г. Номинациите са в няколко категории-  за деца до 6 години, от 7 до 14 години и най-активни читатели в заемна за възрастни, сподели в " Преди всички " шефът на библиотеката Светлана Хаджиева.
Награждаването за Марти се трансформира в разходка - премеждие из „ Детския отдел ” в библиотеката. С грейнали от наслада очи детето разпростра шарените книжки. В зала „ Игротека ”, Марти се насочи към обичаната поредност с книжки - пъзели и изреждайки типовете динозаври нарисувани там, с горделивост съобщи: „ Аз от книжките съм научил за тях, както и за доста други неща ”.

Притегателно място за Марти се оказа Стаята за ранно детско развиване , където се намират обичаното му пиано, играчките и изрисуваната с приказни герои стена.

Калина Маламова, е майката на най-малкия четец 4-годишният Марти показа, че детските книжки са от извънредно значение за развиването на децата.



" Още на година - две, когато беше започнах да му чета детски книги. Познава към този момент буквите. Разбира се,  гледа и филмчета по малкия екран и на телефон, като се пробвам да четем повече. За да развива сериозно мислене, а не да възприема всичко наготово ", сподели пред БНР Маламова.

Регионалната библиотека в Смолян е с фонд от над 246 хиляди библиотечни единици. Ръководството непрестанно се стреми да комплектува и обогатява от всички браншове на знанието.

За миналата година най-търсената с изключение на художествена литература , е тази обвързвана с история, журналистика, книги с краеведски темперамент, образователна литература, логика на психиката, периодика, сподели още шефът на библиотеката Светлана Хаджиева.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР