Регионална здравна инспекция (РЗИ) в Добрич започва безплатни изследвания с

...
Регионална здравна инспекция (РЗИ) в Добрич започва безплатни изследвания с
Коментари Харесай

Регионалната здравна инспекция в Добрич започва безплатни изследвания за COVID-19

Регионална здравна ревизия (РЗИ) в Добрич стартира безвъзмездни проучвания с бързи антигенни проби във връзка нарасналата заболяемост от COVID-19, оповестиха от инспекцията в известие до медиите. 

От РЗИ показват още, че за проучването не се изисква авансово записване, само че жителите би трябвало авансово да са се съветвали с персоналния си доктор. 

Тестовете ще се вършат всеки ден от 22 януари от 9:00 до 11:00 часа в " Кабинета за анонимно и гратис консултиране и проучване за ХИВ /СПИН " (КАБКИС).

В седмичния епидемиологичен бюлетин на РЗИ-Добрич е посочено, че за интервала 5-11 януари са регистрирани 161 случая на заразни болести, като 126 от тях са от грип и остри респираторни болести. Общата заболяемост от остри респираторни болести за област Добрич е 174,27 на 10 000 души. Регистрираните случаи на COVID-19 са 30, като към 15 януари това е 37,06 на 100 хиляди души. 

Броят на новорегистрираните случаи на COVID-19 в страната за последните 24 часа е 110, умряли няма, демонстрират данните, оповестени в Единния информативен портал. За област Добрич са три, излиза наяве от информацията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР