Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна съвместно с РИМ -

...
Регионална библиотека Пенчо Славейков – Варна съвместно с РИМ -
Коментари Харесай

Изложбата Благослови и запази може да бъде видяна до 21 декември във Варна

Регионална библиотека „ Пенчо Славейков ” – Варна взаимно с РИМ - Варна провежда изложбата “Благослови и резервира ”, която демонстрира икони на светци от Коледния цикъл празници.

Изложбата предлага вглеждане в облиците, пресъздадени в рождественската икона и символиката, скрита зад тях, а светците от зимния календар са показани с експонати от Музея на Възраждането и Регионалната библиотека. Защото книгите и иконите ни водят по пътя към Вярата и Любовта.

Като огледало на душите ни празничното съществуване демонстрира кои са полезностите, с които изпълваме делника си, само че най към този момент осветява умеенето ни да се срещнем с най огромния Божи подарък – Любовта. Православната икона събира в себе си времето и пространството. Тя отразява към този момент минали, сегашни и бъдещи събития, които са от голяма важност за спасението на молещия се пред нея – подиуми на

наслада и терзания, на напредък на човешката душа към Бога.

Главното наличие и обръщение идва с раждането на Младенеца в света, когато стената на прегрешението и Богоотчуждеността сред индивида и Бога е вдигната.

Изложбата може да бъде забелязана от 3 до 21 декември в Изложбеното предверие на Република България „ Пенчо Славейков ” – Варна на адрес бул. Сливница №34.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР