Регионален център за грижа за жертви на сексуално насилие ще

...
Регионален център за грижа за жертви на сексуално насилие ще
Коментари Харесай

Правят център за жертви на сексуално насилие в Пловдивско

Регионален център за грижа за жертви на полово принуждение ще проработи в Пловдивско. Той ще действа по английски модел и ще се дава сложна услуга на едно място.

Така няма да се постанова жертвите на полово принуждение да се разхождат по институциите, а ще се реагира стремително.

Предвидено е да има здравен център с нужното съоръжение и експерти, спешни консултанти и лечебно обслужване. Част от борда, който ще ръководи Центъра, ще е представител на всяка от институциите, написа „ Марица “.

Повече за самия районен център, за предварителната защита от полово принуждение и за дейностите при такива случаи стана ясно на умишлен семинар, в който взеха присъединяване представители на локалната власт и всички институции, имащи отношение по тематиката. Събитието откри посланикът на Англия в България Н.Пр. Роб Диксън.

" Срещата е значима освен за опита, който ще почерпим, само че и поради това, което следва. В момента сме сложени пред тестването бежанска рецесия. Това основава условия да има похищения над дами, а България е една от петте странни където похищенията над дами са над 80 % и това е главен проблем. Община Пловдив приветства такива срещи, тъй като ще очертаят пътя и посоката. В изискванията на военна рецесия би трябвало да сме още по-внимателни и непримирими към тези дейности. Ние сме отсреща, каквото би трябвало да е направи взаимно в тази тенденция, ще го създадем ", увери кметът Здравко Димитров.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР