Регионален исторически музей – Русе бе посетен от 10 румънски

...
Регионален исторически музей – Русе бе посетен от 10 румънски
Коментари Харесай

Румънски блогъри ще рекламират Ивановските скални църкви и Средновековния Червен

Регионален исторически музей – Русе бе посетен от 10 румънски блогъри

Те се срещнаха, както онлайн, по този начин и виртуално, с Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен.

Посещението на блогърите е самодейност на Сдружение „ Мисия Градеж “, с поддръжката на Съюза на ресторантьорите и хотелиерите Русе, Винарска маза „ Нисово “, Регионален исторически музей – Русе и Община Иваново. Реализира се по отношение на развиването на туризма в региона, оповестиха от Историческия музей.

Групата румънски блогъри посети Ивановски скални църкви и Средновековен град Червен. От градските обекти на музея те посетиха Историческия музей. Там им беше показано новото съоръжение за виртуална действителност, закупено по план „ Виртуални археологически пейзажи от Дунавския район “ / Virtual archaeological landscapes of the Danube regions – Danube‘s Archaelogical eLandscapes /, DTP3-641-2.2, осъществен по Програма за транснационално съдействие „ Дунав “ 2014-2020. В Историческия музей на Русе посетителите може да видят възстановките на Червен и Иваново от 14 век. За задачата, в границите на плана, средновековният град бе сниман и цифровизиран на място, а по-късно заимствуван – с добавена действителност, която концентрира в елементи от пазарите на града. Ивановските скални църкви са цифровизирани триизмерно и могат да се видят в настоящето положение, както и хипотетично през 14 век.

Част от блогърите, посетили обектите на музея е Оана Грозаву, чиято огромна пристрастеност са пътешествията и писането за тях. В момента тя разполага с към 56 000 почитатели общо в YouTuBe, фейсбук и в инстаграм. Двойката Аура Теслару и Дан Молован са двама пътешественици, които обичат да споделят света. Тяхната пристрастеност стартира преди няколко години, когато продават всичко, напущат работа и си купуват два билета за Тайланд. В момента имат над 130 000 почитатели във фейсбук, инстаграм и в уеб страницата им.

Друг странник от групата е Диана Флинтоака, която е публицист по специалност. В момента има 150 000 консуматори на месец в уеб страницата си, а във фейсбук – 32 000 консуматори. Едуард Тон също е публицист по специалност от 1990 година до в този момент, а през 2010 година основава първия си уеб уебсайт за пътешестване. В него той има по 70 000 консуматори на месец, а във фейсбук и инстаграм го следват общо над 110 000 консуматори.

Мирела Леони има туристически уебсайт, който е за вдъхновяване на хората да пътуват. В него има 30 000 консуматори на месец, а във фейсбук и в инстаграм – 37 100 консуматори. Цезър Димитри е странник, част от групата блогъри. Бил е в 137 страни по целия свят. Професионалния му опит е в региона на маркетинга и връзките. През 2009 година основава уеб страницата си и първия си блог. В него има 130 000 почитатели на месец.

Анна Негоита от 14 години пътешества по света. За тези години е посетила повече от 40 страни и над 400 местоположения. В блога си тя има 3500 почитатели всеки месец, а във фейсбук и инстаграм – общо 16 000 консуматори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР