Регатата “Черноморец – Бургас събира стотици деца – ветроходци от

...
Регатата “Черноморец – Бургас събира стотици деца – ветроходци от
Коментари Харесай

Малки ветроходци от цяла България ще участват в регата “Черноморец – Бургас”

Регатата “Черноморец – Бургас ” събира стотици деца – ветроходци от цялата страна, които се състезават в класовете “Оптимист ”, Лазер 4,7 и 420. Освен тях, в олимпийските класове 470 и Фин, вземат участие и спортисти на всевъзможни възрасти.
Регатата се провежда от Яхтклуб “Черноморец – Бургас ” за 11 път и се е трансформирала в самобитен празник за участниците, за жителите и гостите на града. Освен всичко друго, дребните яхти, които порят водите в бургаския залив са извънредно красива панорама. Районът към морския фар в града се изпълва с участниците в надпреварата - девойки и момчета на друга възраст.

Особено атрактивно е неповторимото яхтено шоу, което се организира на метри от пешеходната зона от Магазия 1, до морския фар на Бургас. В този регион се организира една от напрегнатите гонки в регатата в клас „ Оптимист “. И тази година феновете ще могат да следят комплицираните дейности на дребните ветроходци от една ръка разстояние и да се любуват на хубостта на морския спорт.

За поредна година уредниците на регатата канят искащите фотографи и видеооператори да се включат в събитието. След предварителна поръчка, те обезпечават за тях места в избрани лодки, с цел да могат да създадат ефектни фрагменти от надпреварите.
Регатата ще се организира в Бургаския залив от 27 до 30 юни. Ветроходният театър е на 29 юни от 16 часа. Официалното награждаване и закриване на регатата е на 30 юни от 16:30 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР