Реформирането на прокуратурата трябва да се осъществи много внимателно. Надявам

...
Реформирането на прокуратурата трябва да се осъществи много внимателно. Надявам
Коментари Харесай

Радан Кънев: Много прибързано се очертава консенсус по темата България да няма главен прокурор

Реформирането на прокуратурата би трябвало да се реализира доста деликатно. Надявам се общественото откриване на рецесията в българското правораздаване да стане мотив за нейното решение. Това сподели пред публицисти в Страсбург евродепутатът от Европейската национална партия Радан Кънев.

Той уточни, че протичащото се в прокуратурата не е изненада, само че в този момент става обществено. Българското правораздаване е в рецесия от десетилетия, а от към 2012 година цялата система на работа на Висшия правосъден съвет е в непрекъсната деградация, съобщи Кънев.

Относно задействаната процедура за освобождение на основния прокурор той разяснява: " Самият господин Гешев за 48 часа видя няколко десетки проблематични въпроси, в които евентуално има закононарушения, само че те са социална тематика от няколко години. Българската прокуратура внезапно прогледна за тях за две денонощия ".

Въпреки че съчувствува на тази теза, доста преждевременно се обрисува консенсус по тематиката България да няма основен прокурор, акцентира Радан Кънев. Според него обаче, политическото единодушие не е задоволително, би трябвало да се чуят професионалните гласове.

Кънев дефинира присъединяване на Делян Пеевски в Комисията по конституционни въпроси като " умишлена провокация от страна на Движение за права и свободи, в която те са майстори ". Присъствието на Делян Пеевски е едно авансово обричане на този парламентарен план на публично съмнение, сподели още евродепутатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР