Реформи отдавна няма в държавата, сега с този бюджет категорично

...
Реформи отдавна няма в държавата, сега с този бюджет категорично
Коментари Харесай

Николай Василев: От 80-те години досега за пръв път се вдига пряк данък

„ Реформи от дълго време няма в страната, в този момент с този бюджет изрично няма да има. Бюджетът е левичарски, популистки, разточителен, с големи задължения и нулеви промени. Вървим в посока държавен комунизъм, а не рационализация ”, съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев пред Нова нюз.

Държавните задължения ще отидат за обществени разноски, счита той.

„ Взехме парите по Плана за възобновяване, не съм чул един пирон да е забит, само че парите отидоха за обществени разноски. Няма държавно управление, което да се сеща, че имаме демографска рецесия, нищо не се прави по въпроса ”, сподели Василев.

„ За мен казусът не са приходите, а разноските. От 80-те години до момента за пръв път се подвига директен налог – налог облага за огромните компании от 10 на 15%. Такъв ангажимент беше стихотворец от Асен Василев като длъжностен министър – служебно държавно управление по средата на годината подписа съглашение за поврат на данъчната политика и в този момент берем плодовете. Всякакви решения и отстъпки напред-назад скапват хубостта и простотата на данъчната система. България имаше една от най-красивите данъчни системи в света и всяко пипване я прави по-лоша от преди този момент ”, съобщи той и подчертава върху спада на непознатите вложения в страната ни.

„ В годината, когато влязохме в Европейски Съюз непознатите вложения бяха 9,5 милиарда евро, което беше 30% от Брутният вътрешен продукт. В момента е 3%. Кой е последния цех в България, издигнат от непознати вложения ”, запита той.

Василев поддържа самодейността на Финансовото министерство да се отстранен диференцираните ставки за ресторантьорите.

В коментар на думите на Кирил Петков, че бюджетът за просвета бил „ рекорден ”, той сподели, че това са трошички и че елементарно се дават пари.

„ Държавните разноски трябваше да бъдат с 6-8 милиарда лв. по-малко, само че философията на сегашните ръководещи е популистка, левичарска. Ако 100 година ръководят, ще имаме 100 година огромен недостиг и голям дълг ”, съобщи Василев.

„ Политиките от последните 3 години на финансовия министър не водят до влизане в еврозоната, водят до отдалечаване ”, сподели Николай Василев по адрес на Асен Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР