Реформата на механизма за предоставяне на убежище в ЕС трябва

...
Реформата на механизма за предоставяне на убежище в ЕС трябва
Коментари Харесай

Себастиан Курц иска по-силни граници на ЕС и отхвърля преразпределянето на бежанци

Реформата на механизма за даване на леговище в Европейски Съюз би трябвало да акцентира главно на отбраната на външните граници на съюза, на битката против трафикантите на хора и помощта на място, с цел да се избегнат мигрантските потоци в Европа, съобщи канцлерът на Австрия Себастиан Курц в изявление за ДПА.

Курц също по този начин се разгласи срещу преразпределянето на бежанци измежду всички страни от Европейски Съюз.

" Не мисля, че това е реалистично. Мисля, че преразпределянето из цяла Европа не работи, тъй като множеството страни са скептични към това или напряко са срещу ", сподели той.

Германия, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, упорства за нова политика на даване на леговище. Сред предложенията ѝ са основаване на центрове по външните граници на Европейски Съюз, където идващите мигранти да се ревизират и да бъдат позволени да продължат единствено в случай че претенциите им за леговище са допустими.

Курц съобщи, че поддържа по-силен граничен надзор, само че не е склонен със тласъците към мигрантите да идват в Европа. Държавите, които желаят да одобряват бежанци, би трябвало да ги довеждат непосредствено от техните страни и да им оферират дълготрайно настаняване в Европа, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР