Референтната цена на електроенергията в Европа спадна с повече от

...
Референтната цена на електроенергията в Европа спадна с повече от
Коментари Харесай

Токът в Германия поевтиня двойно в последните три дни

Референтната цена на електрическата енергия в Европа спадна с повече от 50% за последните три дни от рекордно високите равнища предвид на индикации за предприемане на съгласувани старания в границите на Европейски Съюз за облекчение на влошаващата се енергийна рецесия, оповестява Блумбърг.

Германските фючърси за електричество за година напред се сринаха с цели 54% от пика в понеделник над 1000 евро за мегаватчас, защото Европейският съюз обмисля разнообразни ограничения за интервенция на пазара, с цел да смекчи големите енергийни разноски, парализиращи стопанските системи в целия обединен блок. Покачващите се цени постановиха съкращения на промишленото произвеждане - от това на стомана до производството на торове, като към момента има малко признаци за скорошно облекчение на енергийната рецесия.

" Очакваната интервенция на Европейски Съюз на пазара за ограничение на цените се пояснява като фактор за понижаване на пазарните енергийни цени, макар че към момента има доста неустановеност към това какви начинания ще предприеме Европейски Съюз и по какъв начин ще наподобяват те в елементи “, разясниха анализатори от Energi Danmark, представени от организация Блумбърг.

Германският контракт за година напред на енергийната борса EEX падна в четвъртък до 486 евро за MWh, откакто при започване на седмица удари рекорден връх над 1000 евро. Въпреки това намаляване настоящата цена към момента е към 10 пъти над сезонно-осреднената за последното десетилетие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР