Референдумът за присъединяване към Русия започна на 23 септември в

...
Референдумът за присъединяване към Русия започна на 23 септември в
Коментари Харесай

ЕС може да наложи санкции на европейските наблюдатели на референдумите в Русия

Референдумът за присъединение към Русия стартира на 23 септември в Донецката и Луганската национални републики, както и в Херсонска и Запорожска област. Гласуването продължава пет дни - до 27 септември. Съобщено бе, че на референдума в ЛНР ще участват наблюдаващи от редица страни, измежду които Чехия, Франция, Аржентина, Мексико, Сирия, Египет, Бразилия и Нидерландия.

" Не единствено жители на европейски страни са там, с цел да следят това нелегално деяние. Всяка поддръжка за тези референдуми се смята за противозаконна... Но държавите-членки сами ще дефинират дали съответни лица попадат в обсега на режима на наказания. Те ще вземат решение за всеки обособен случай. Но сигурно има теоретична опция жители на Европейски Съюз също да попаднат в санкционните описи, в случай че страните считат, че това е нелегално ", сподели той. " Всеки случай ще бъде прегледан поотделно ", добави Стано.

Стано добави, че " всички лица, участващи в тези противозаконни референдуми, ще понесат последици. Не желаеме да разясняваме правенето на описите със наказания, това е наша дългогодишна политика. "

Представителите на републиките и районите обявиха, че присъединението към Русия ще обезпечи сигурност на техните територии и ще възвърне историческата правдивост.

Според Стано Европейски Съюз в никакъв случай няма да признае резултатите от тези референдуми, нито ще поддържа провеждането им.

По данни на съветската Централна изборна комисия повече от 100 интернационалните наблюдаващи от 40 страни, в това число европейски, са пристигнали да следят гласуването на референдумите за присъединение на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР) и Херсонска и Запорожска област.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР