Референдумът в Македония е първият критичен момент и тест за

...
Референдумът в Македония е първият критичен момент и тест за
Коментари Харесай

Панайотис Сотирис: Ако СИРИЗА постигне мнозинство за името на Македония, процесът ще е необратим

Референдумът в Македония е първият сериозен миг и тест за съглашението сред Атина и Скопие за името на някогашната югославска република. Това сподели в предаването ни " Събота 150 " гръцкият публицист Панайотис Сотирис. 
Той разяснява политическите игри в ръководещата коалиция преди утвърждението на контракта от Преспа в гръцкия парламент.

" Настоящето гръцко държавно управление твърди, че разполага с болшинство, с цел да ратифицира съглашението в Народното събрание. Въпреки различията, които има сред двете партии в ръководещата коалиция - СИРИЗА и " Независими Гърци " на Панос Каменос. Ако мине през Народното събрание, това решение няма по какъв начин да бъде оспорено по-късно. Трудно някое последващо гръцко държавно управление може да го оспори. Ако Гърция признае прилежаща страна с името " Северна Македония " и в същото време даде зелена светлина на Скопие за влизане в НАТО и за започване на процедура по присъединение към Европейски Съюз, доста мъчно по-късно тези процедури може да бъдат спрени ", съобщи Сотирис. 
Цялото изявление с него ще можете да чуете в предаването " Събота 150 ", което стартира в 9:30 в ефира на " Хоризонт ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР