Реферът на мегасблъсъка между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър за

...
Реферът на мегасблъсъка между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър за
Коментари Харесай

Реферът на Джошуа - Паркър отнесе куп критики, развалил боя

Реферът на мегасблъсъка сред Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър за международната купа по бокс за експерти - Джузепе Куартароне, отнесе куп рецензии от почитатели, експерти, треньори и някогашни международни първенци за държанието си по време на дуела в Кардиф. Основното неодобрение е, че съдията се е държал като че ли пред него се бият дилетанти, като е “убил багра ” с непрестанните си намеси всякога, когато двамата първенци се впускат в замени от близка отдалеченост. Това в допълнение лиши от драмата в шоуто, а и понижи възможностите да се стигне до нокаут, тъй като и двамата бяха по-предпазливи от далечно разстояние (а и Джошуа имаше физическо преимущество с по-високия си растеж и по-голям размах), написа sportal.bg.

Дразнещо беше, тъй като реферът попречи да се разпали боят. Винаги когато двамата се приближаваха един до различен и почваха замяна на удари, съдията ги разтърваваше, даже когато не ставаше въпрос за клинч. Той несъмнено скапе борбата, беше доста слаб. Първо пречеше на Паркър да опитва да се боксира от близка отдалеченост, а в по-късните рундове правеше същото с AJ. Какво си мислеше този, разяснява Джони Нелсън, най-дълго царуващият крал в полутежката категория, сега анализатор на Sky Sports.

Същото е мнението и на Тони Белю, а и на някогашният първенец в категория перо Карл Фрамптън, който дефинира Куартароне за “рефер от международна класа, само че за аматьорски бокс. Джоузеф Паркър пък даже разгласи на конференцията след мача, че Куартароне не е приказвал добре британски и двамата с Джошуа не са успявали да го схващат. Не можеше да поддържа връзка с нас на добър британски. Преди това дори треньорът ми (Кевин Бари) му задаваше въпроси за това по какъв начин счита да управлява дуела и той не можеше да му изясни съответно, показа Паркър. Дилиън Уайт даже употребява нецензурни думи за възмущението си от Куартароне, а английският треньор Адам Буут също не бе по никакъв начин удивен от страхливото държание на рефера на кръга.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР