Редовното прилагане на контрастни душове тренира сърдечно-съдовата система, но студената

...
Редовното прилагане на контрастни душове тренира сърдечно-съдовата система, но студената
Коментари Харесай

Студеният душ през лятото може да доведе до инсулт при хора със съдови заболявания

Редовното използване на контрастни душове тренира сърдечно-съдовата система, само че студената вода може да провокира при хората със сърдечни и съдови болести внезапен конвулсия, който да аргументи сърдечен припадък или инсулт, заяви ТАСС.
Агенцията цитира мнението на кардиоложката и доцент в катедрата по болнична терапия на Руския народен проучвателен медицински университет "Пирогов " Мария Беневская.
"При постоянното потребление на противоположен душ с времето сърдечно-съдовата система се тренира - под въздействието на студената вода повърхностните съдове се свиват, с цел да защитят организма от загуба на топлота. При топлата пък се получава противоположното - уголемение на съдовете, близки до повърхността на тялото, което разрешава да се избегне прегряването. При хората със болести на сърдечно-съдовата система внезапният конвулсия на съдовете при действието на студената вода може да аргументи сърдечен припадък или инсулт ", сподели тя, представена от пресслужбата на университета.
Беневская означи, че към контрастния душ би трябвало да се привиква, както към всяка друга физическа подготовка - последователно, с дребни разлики в температурата и за къси шпации. За горещото време се предлага хладка, само че не и ледена вода даже за здрави хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР