Редовното пиене на кафе може значително да намали риска от

...
Редовното пиене на кафе може значително да намали риска от
Коментари Харесай

Кафето не само ободрява, но и предпазва от рак!

Редовното пиянство на кафе може доста да понижи риска от развиване на рак на черния дроб и матката, оповестява ново проучване на Световната здравна организация (СЗО). Подчинената й Международна организация за проучване на рака излезе със известие няколко дни по-късно, че пиенето на кафе защищава и от рак на пикочния мехур.

Това свое изказване СЗО основава въз основата на повече от 500 изследвания, в които е търсена връзката сред рака и пиенето на разнообразни типове топли питиета като чай, кафе и известната южноамериканска билкова напитка мате.

Също по този начин основният екип на организацията, обобщил всички данни, разкрил, че пиенето на кафе понижава доста и рисковите фактори за развиване на рак на панкреаса, гърдите и простатата.

За други 20 типа рак обаче не са открити доказателства, че заплахата от развиването им може да бъде понижена при честа консумация на кафе.

Това е страхотна вест, доказана от толкоз доста самостоятелни и високо уважавани учени, и е от огромно значение за пиещите кафе, сподели незабавно след разпространението на новината Бил Мъри. Той е президент на Националната кафе асоциация.

 кафе

Въпреки насладата измежду кафе промишлеността, в отчета на СЗО се оповестява, че е открита директна връзка сред развиването на рака на гърлото и пиенето на доста горещи питиета.

Резултатите ни демонстрираха, че честата консумация на извънредно топли питиета може да аргументи рак на хранопровода и гърлото. Нашата рекомендация е да се пият по две кафета дневно, само че те да бъдат на малко по-висока от стайната температура, споделя доктор Кристофър Уайлд, който е шеф на Международна организация за проучване на рака.

Лекарите изясняват, че макар огласените резултати, хората не би трябвало да се отхвърлят от топлия чай или другите топли напитки. Много от напитките имат редица потвърдени здравословни качества. Лекарският съвет е единствено преди консумация напитките да бъдат оставени за няколко минути, с цел да се охладят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР