Редовната физическа активност е едно от условията, необходими за поддържане

...
Редовната физическа активност е едно от условията, необходими за поддържане
Коментари Харесай

До какво води заседналият начин на живот?

Редовната физическа интензивност е едно от изискванията, нужни за поддържане на здравето на тялото. За страдание огромна част от популацията води затънал метод на живот. Липсата на физическа интензивност води до редица болести като затлъстяване, сърдечносъдови болести, болести на костната система, запек, хемороиди, а също по този начин се отразява на цялостното утежняване на жизнеността на организма, уязвимост и незаинтересованост.

Заседнал метод на живот и затлъстяване
Какви проблеми може да ни донесе работата в офис?
Ако работите в офис, даже и да е от у дома, би трябвало да знаете, че ще имате някои проблеми, на които би трябвало да обърнете внимание. В тази с...

Затлъстяването е прекалено струпване на мастна тъкан в тялото. Най-често това е резултат от несъразмерен банкет на калории по отношение на енергийния разход на тялото. Заседналият метод на живот постоянно върви ръка за ръка с неправилното хранене – до момента в който прекарвате времето си по въздържан метод, по-често се употребяват нездравословни закуски (сладки, чипс и др.).

Затлъстяването и неговите затруднения се трансформират в същински камшик на съвремието освен измежду възрастното население, само че и при децата, които прекарват от ден на ден време пред тв приемника и компютъра за сметка на физическата интензивност. Затлъстяването е насочна точка за редица затруднения:

- сърдечносъдови (като хипертония, атеросклероза);

- метаболитни (като да вземем за пример диабет вид II, метаболитен синдром );

- от страна на скелетната система (претоварване на гръбначния дирек и ставите, дегенерация);
6% от хората умират от липса на придвижване
Липсата на извършения и физическото безучастие имат доста отрицателни резултати върху хората и са причина за 6% от смъртните случаи в свето...

- психически (комплекси, намалено самочувствие) и други

Заседнал метод на живот и болести на сърдечносъдовата система

Хипертонията и атеросклерозата са заболявания на актуалната цивилизация. Към тях води заседналият метод на живот. Гореспоменатите болести са причина за преждевременна гибел заради инфаркт на миокарда или инсулт.

Друго заболяване в региона на болесттите на съдовата система, което може да бъде резултат от от затънал метод на живот е хронична венозна непълнота. Задържането на кръв във венозната система на долните крака води до формиране на разширени вени.

Заседнал метод на живот и диабет вид II
Обездвижване от самоизолирането - по какъв начин да си върнем формата?
Лекарите предлагат леки физически натоварвания, както и уравновесена диета, без строги ограничавания за понижаване на телесното тегло сл...

Друго заболяване, което може да се назова болест на цивилизацията и което значително се дължи на заседналия метод на живот, е диабет вид II. Основава се на последователно възходяща устойчивост към действието на инсулина. При лекуването на диабет вид II, с изключение на медикаментите и диетата, от огромно значение е и физическата интензивност.

Заседнал метод на живот и болести на костната система

Болките в гръбначния дирек и ставите, както и дегенерацията на ставите са все по-честа причина пациентите да посещават своя доктор. Много постоянно гореспоменатите неразположения са резултат от затънал метод на живот, както и обвързваните с тях наднормено тегло и затлъстяване. Ставите и гръбначният дирек се претрупват, а неналичието на придвижване води до загуба на еластичност, вдървеност, дисторция.

В резюме, заседналият метод на живот предизвиква доста затруднения, които утежняват качеството на живот и водят до неговата по-кратка дълготрайност. Хората, които водят въздържан метод на живот, попадат в обаян кръг – неналичието на физическа интензивност води до редица болести, които от своя страна затрудняват физическите извършения на индивида. Ето за какво е значима първичната профилактика – да се отдели време за физическа интензивност, съответна на качествата и здравословното положение, а при положение на развиване на затруднения от пасивния метод на живот – да се вземат ограничения на ранен стадий и да се лекуват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР