Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца

...
Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца
Коментари Харесай

Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания

Редовите членове на Съюза на слепите поддържаха майките на деца с увреждания. От постовете им във фейсбук излиза наяве, че те нямат нищо общо с контрапротеста, проведен от шефове на Съюза.
Страдащите намерено се опълчват на опитите за разделяне на страдащите. Признават, че не желаят сред тях да има разединение, като упорстват за открит разговор. Някои от тях описват за възхищението си от силата и волята на майките, подготвени да отстояват до край ползите на децата си. Добри Стоянов от Съюза на слепите написа във фейсбук: „ Запознах се с две прелестни и изключителни жени-Валентина Милева и Вера Иванова. Валя, благодаря ти за красивите мемоари които остави в мен! А фотографията, която ще кача, е от запознанството ми със невероятната Вера Иванова! Вера е една прелестна майка, доста мощна жена и е жена със огромно сърце! Надявам се да се убеди, че в запознанството ми със теб няма безусловно нищо провокативно! Никога не бих си разрешил да те наскърбявам или руга “, споделя възхищението си Добри. Заради срещата си с двете дами, както и с омбудсмана Мая Манолова, се дефинира като „ най-щастливия човек “.

Все още не е ясно по какъв начин столична община е разрешила на едно и също място да се организира митинг и контрапротест. Оказва се, че съгласно нормативните документи на общината, това не би трябвало да се позволява. В Наредба № 1 за публичния ред и опазването на общинските парцели на територията на Столична община, в член 20, алинея 1 се споделя: „ Когато след приключването на двадесет и четири часа от приемането на съобщение от даден уредник, постъпят уведомления за осъществяване на други прояви за същото време, място и път на придвижване съответните органи обезпечават провеждането единствено на проявата по първото съобщение “.

В алинея 2 пък се доуточнява: Когато са постъпили уведомления от няколко уредници за провеждането на разнообразни прояви в едно и също време, място и път на придвижване преди приключването на двадесет и четири часа от постъпването на първото съобщение, съответните органи на общинската администрация спомагат за реализиране на единодушие сред заинтригуваните уредници за безконфликтно осъществяване на плануваните прояви в друго време или място. Ако единодушие не бъде реализирано, органите на общинската администрация обезпечават провеждането на публичната демонстрация, за която е пристигнало първото съобщение.

Нарушаването на наредбите потвърждава тезата, че офанзивата против майките наподобява на организация на държавно равнище.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР