Редно е Сергей Станишев да води листата на БСП на

...
Редно е Сергей Станишев да води листата на БСП на
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: Станишев трябва да води евролистата, не Йончева

Редно е Сергей Станишев да води листата на Българска социалистическа партия на евроизборите, съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия проф. Радослав Гайдарски.

" Аз мисля, че е редно той да бъде лидер. Но това не зависи от мен, или от бюрото, а от нашата партийна организация в страната ", съобщи пред телевизия Европа някогашният здравен министър в кабинета " Станишев ", който в този момент е считан за един от найблизките до водача Корнелия Нинова в управлението.

На въпрос може ли е депутатката журалистка Елена Йончева да бъде лидер на евролистата, проф. Гайдарски отговори:

" Не, коства ми се, че не е допустимо. Редно е да бъде ръководителят на ПЕС и нямам доверие нашите хора да решат да води някой различен. Но това не мога да го кажа нито аз, нито Корнелия. Ако я питате и тя ще ви каже същото. При нас има либерален избор. На конгреса съперниците ни чакаха пердах и раздори, само че нищо такова не се случи. Така е и за листата - в случай че примерно огромната част от членовете на Българска социалистическа партия са " за " Сергей, какво ще стане? Бюрото ще каже: " А, не! ние не го желаеме Сергей, тъй като не ни е приветлив. ", разяснява още професорът.

Попитан дали на конгреса бяха признати документи, които лишават от опция Станишев да бъде в листата, Гайдарски разяснява:

" Няма такова решение. Освен това, ние не можем да наредим на Сергей Станишев, който е ръководител на ПЕС, какви изявления да прави. Това е парадокс ".

То кометира и абсурда " Ало, Банов съм " с министъра на културата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР