Редник Травис Кинг – военнослужещият от армията на САЩ, който

...
Редник Травис Кинг – военнослужещият от армията на САЩ, който
Коментари Харесай

Американският войник, избягал в Северна Корея, вече е в американски арест, след като бе експулсиран

Редник Травис Кинг – военнослужещият от армията на Съединени американски щати, който през юли избяга в Северна Корея, е арестуван в американски арест, откакто е бил експулсиран от КНДР в Китай, съобщи Ройтерс, като се базира свои източници.

Севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА сподели, че Кинг е бил експулсиран, откакто е направил признания, че е влезнал нелегално в Северна Корея, защото е бил " отчаян от неравенството в американското общество ".

Представител на Съединени американски щати съобщи пред Ройтерс, че Кинг към този момент в американски арест, само че не даде спомагателна информация.

Решението за експулсиране се съдържа в оповестените от КЦТА дефинитивни резултати от следствието на севернокорейските управляващи. Миналия месец осведомителната организация популяризира и междинните изводи на проверяващите, съгласно които Кинг е желал да откри леговище в Северна Корея или друга страна поради жестоко отношение и расова дискриминация в армията.

" Кинг призна, че е проникнал незаконно на територията на Корейската народнодемократична република, тъй като е таял неприятни усеща към безчовечното, жестоко отношение и дискриминирането на расова основа в армията на Съединени американски щати и е бил отчаян от неравенството в американското общество ", съобщи КЦТА.

Севернокорейските управляващи взеха решение да експулсират Кинг според законите на страната, само че не оповестиха никакви детайлности към осъществяването на мярката.

Междувременно Белият дом съобщи, че благодари на Китай и Швеция за улеснението на прехвърлянето на експулсирания от Северна Корея американски боец, съобщи Франс прес.

" Благодарим на шведското държавно управление за дипломатическата му роля... и на китайското държавно управление за помощта му за улеснение на преноса на редови войник Кинг “, сподели в изказване съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

По-рано различен почитан американски чиновник заяви, че боецът е напуснал китайското въздушно пространство и е на път за американска военна база.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР