Редник Мария Котовска от 61-ва Стрямска бригада грабна медалите на

...
Редник Мария Котовска от 61-ва Стрямска бригада грабна медалите на
Коментари Харесай

Красивата Мария от 61-ва Стрямска бригада обра медалите по п...

Редник Мария Котовска от 61-ва Стрямска бригада сграбчи медалите на държавното военно състезание по плуване, което се организира във Варна от 3 до 5 октомври. Това е следващата победа на известната плувкиня от най-голямото и елитно съединяване на Българската войска. В това съревнование Мария стана първенец на 100 м свободен жанр и се класира на 2-ро и 3-то място в дисциплините 100 м тил и 50 м свободен жанр.



Тимът на стремци беше в състав капитан Тодор Тодоров от Втори  механизиран батальон, старшина Димитър Гичев, редови войник Теодор Юруков и редови войник Иван Иван от Първи механизиран батальон, младши сержант Теодора Николова от щабен батальон и редови войник Мария Котовска от батальона за логистично обезпечаване на 61 механизирана бригада.

Първенството бе индивидуално-отборно и в него военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада се показаха почтено, а Мария Котовска още веднъж завоюва медалите и овациите на сътрудниците.



Водолазката, Акулата, Амфибията са най-познатите прозвища, с които сътрудниците  от 61-ва механизирана Стрямска бригада назовават Мария - единствената жена водолаз в Сухопътни войски на Българската войска.

Като военнослужещ в 61-ва Стрямска бригада тя е подготвена да открива мини, заложени от врага в устоите на мостове и в язовирни стени и да ги обезврежда. Заедно с екипа  могат да извадят от морското дъно потопена военна техника, а откакто я открият и обезопасят, да я  привържат към специфични балони и с помощна на тежка техника я извадят на брега.  

Преди време водолазката от 61-ва Стрямска бригада Мария Котовска завоюва три медала по плуване на надпреварата за ветерани, което се организира в Сандански. Тогава Мария се състезава в дисциплините „ тил “, „ бътерфлай “ и щафета „ микс “.

Мария Котовска е от Баня, научила се да плува в спортния минерален басейн, който бил на към стотина метра от вкъщи и. В пети клас като една от очакванията във водния спорт към този момент била в  спортното учебно заведение в Стара Загора. И още преди да го приключи, я включват в националния тим по плуване  и става републикански първенец в дисциплините 100 и 200 метра тил.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР