Реджеп Тайип Ердоган започва третия си мандат като президент на

...
Реджеп Тайип Ердоган започва третия си мандат като президент на
Коментари Харесай

`Радев и още 19 държавни глави отиват в Анкара за церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Реджеп Тайип Ердоган стартира третия си мандат като президент на Турция. Церемонията по встъпване в служба на избрания отново предходната неделя държавен глава ще се организира в президентския замък „ Бештепе “. Очаква се на събитието да участват двайсет държавни водачи, измежду който и българският президент Румен Радев.

Реджеп Тайип Ердоган, който ръководи Турция през последните две десетилетия, си обезпечи още пет години отпред на страната откакто на 28 май завоюва първия в историята на страната балотаж за президент.

На втория тур на изборите предходната неделя Ердоган получи над 52 % от гласовете на гласоподавателите против противника си от опозицията Кемал Калъчдароглу. На вота на 14 май Републиканският алианс към партията на Справедливостта и развиването на Ердоган завоюва устойчиво болшинство в турския Парламент. Депутатите поставиха клетва през вчерашния ден, а през днешния ден на специфична гала в президентския замък „ Бештепе “ в Анкара турският президент ще постави клетва за нов петгодишен мандат, който ще бъде трети за Ердоган като държавен глава. 

Двайсет държавни водачи и десетки министри се чака да участват на церемонията по встъпване в служба на турския президент в Анкара през днешния ден след обед. Сред страните глави е и президентът Румен Радев. Той поздрави Ердоган след преизбирането му на поста и изрази убеденост, че отличното съдействие сред България и Турция ще продължи да се развива и при новия мандат на Ердоган, и ще бъде фактор за подсилване на сигурността и съдействието в Югоизточна Европа. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР