Редица протести са организирани в София в днешния ден, в

...
Редица протести са организирани в София в днешния ден, в
Коментари Харесай

Няколко протеста белязаха началото на 48-о НС

Редица митинги са проведени в София в днешния ден, в който се конституира 48-0 Народно заседание.

За два политически митинга пред Народното събрание осведоми Нова телевизия. Първият митинг е иницииран от " Народна партия Истината и единствено истината " , представители на която издигнаха знамето на Русия, а под него - и българското. Едно от главните им претенции е неутралитет на България във войната в Украйна.

Малко след тях пред постройката на Народно събрание стартира и вторият митинг, проведен от гражданското придвижване " БОЕЦ " . " Искаме правосъдна промяна, затвор за Бойко Борисов и Сотир Цацаров ", сподели водачът на " БОЕЦ " Георги Георгиев. Той съобщи, че е изпратено писмо до партиите в 48-ото Народно заседание, с което желаят да стартира процедура за освобождение на президента Румен Радев от служба.
 Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник Обновена
Патова обстановка в първия ден: И след балотаж 48-о Народно събрание остана без началник

Нито един от претендентите за ръководител на Народното събрание не беше утвърден

Днес стачкуват и медици в редица градове в цялата страна поради ниските трудови хонорари в бранша , а уредник е Национален профсъюз " Защита ". В митинга се включиха лекари, медицински сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна помощ. В София медиците се събраха пред Министерството на здравеопазването.

БНР оповестява, че в за протестната акция в столицата са пристигнали незабавни медици от разнообразни градове - Пазарджик, Видин, Пловдив, Враца. Исканията на работещите в центровете за незабавна здравна помощ, които слагат от синдиката, са доктор с две специалности да получава най-малко 2600 лв. съществена заплата, с една компетентност - 2400 лв., фелдшер - 1950 лв., здравна сестра - 1800, водачите да стартират с 1450, а санитарите - с 1100 лв.. Според ръководителя на синдиката Красимир Митов младите не желаят да работят в незабавната помощ и по тази причина над 50% от фрагментите там са лекари и сестри в пенсионна възраст.
 Синдикат
Синдикат " Защита ": Половината от чиновниците в Бърза помощ са пенсионери

Заплатите в " Спешна помощ " не са обновени тази година

Освен това се слагат претенции добавката за нощен труд, която е 1 лева на час, да бъде удвоена, ваучерите за храна да се усилят от 2 лева дневно на 150 лева на месец.

Организира се и протестното шествие. Възможно е да има обсада пред Народното събрание.
 Рашидов откри Народното събрание с молба за примирение и разсъдък
Рашидов откри Народното събрание с молба за примирение и разсъдък

Към опит и мъдрост прикани най-възрастният депутат

Малко преди 10.00 ч. пък пред Съдебната палата се събраха таксиметрови водачи от София, Ямбол, Велико Търново и Враца в символ на взаимност с сътрудника им Апостол Вълчев, прострелян от клиенти по време на работа , заяви bTV. Те се оповестиха за използване на оптималната суровост на закона по отношение на причинителите. За 10 часа във Върховния касационен съд беше планувано делото по случая след 5-годишна правосъдна сага по правосъдните инстанции . " Неявяване на бранителя на обвинените адв. Марковски в съда провали предходното съвещание на Върховен касационен съд по делото на 16 септември 2022. С сходни адвокатски трикове по чудноват метод първичното обвиняване към двамата убийци на таксиметрови водачи беше изменено от " преднамерен опит за ликвидиране за обир " на " заплашване ", споделят от браншовата организация на таксиметровите водачи. На среща с основния прокурор Гешев и заместниците му по-рано предходната седмица след следващото ликвидиране на таксиметров водач в София, представители синдиката и на останалите организации в сектора обърнаха внимание и на странната смяна в държавното обвиняване по делото за стрелбата против Апостол Вълчев в Ямбол. Само 10 минути след началото на съвещанието обаче Върховен касационен съд отсрочи делото за повторно.
 Държавата се заема с сигурността на таксиджиите, само че за чия сметка - към момента неразбираемо
Държавата се заема с сигурността на таксиджиите, само че за чия сметка - към момента неразбираемо

Видеорегистратори и паник бутони ще бдят върху водачите от публичния превоз

От 12.00 ч. пред постройката на Министерския съвет пък Българският съюз за директна народна власт (БСДД) провежда митинг против излизането на битовите клиенти на свободния енергиен пазар под каквато и да е форма в изискванията на енергийна рецесия в Европа. Според БСДД страната ни разполага с създадена у нас евтина сила, с която жителите могат да преодолеят " тежките месеци на оцеляване ", които предстоят, само че за задачата би трябвало да останат в отбраната на контролирания пазар. " Надяваме се това да е единствено началото на поредност от общи цивилен начинания и дейности, които да подсигуряват най-хубавото ръководство, което България и народът ни заслужават ", показват от Българския съюз за директна народна власт.
 Енергийният министър: Допълнителни 20-25% спад в цената на горивата са реалистични
Енергийният министър: Допълнителни 20-25% спад в цената на горивата са реалистични

Разработват предел, над който токът ще е по-скъп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР