Редица предложения на ГЕРБ-СДС, засягащи пряко живота на хората, биват

...
Редица предложения на ГЕРБ-СДС, засягащи пряко живота на хората, биват
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Управляващите дойдоха със заявка за парламентаризъм, а не зачитат законността

Редица оферти на ГЕРБ-СДС, засягащи директно живота на хората, биват отхвърляни от ръководещите единствено тъй като са оферти на опозицията, съобщи пред Българска национална телевизия председателката на на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя подсети за импортираното от групата предложение за оказване на военна помощ на Украйна, което също беше посрещнато с отрицание, като уточни, че даже решението за глобите против Русия не е срещнало утвърждението на някои парламентарни групи.

Атанасова насочи рецензия към ръководещите и поради отсъствието на премиера Кирил Петков от днешния парламентарен надзор, пред който е трябвало да бъдат сложени доста значими тематики на дневен ред, в това число подписания меморандум с " Джем корп " – корпорация, която се свързва с кръга на Владимир Путин.

На упрека, че и Боко Борисов като министър председател не се е явявал на парламентарен надзор тя отговори, че сегашните ръководещи пристигнаха на власт със поръчка за връщане на парламентаризма.

„ Нали чакахме смяна, чакахме парламентаризмът да се завърне внезапно и народните представители да реализират парламентарния надзор според Конституцията ", аргументира се тя.

Десислава Атанасова разяснява и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова:

„ Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията. Никой не печели от репресии, от полицейщина и от погазването на правовия ред. Шумът, вдигнат от ГЕРБ, беше съответен на арести, осъществени от некомпетентни органи и за това се произнесе българският съд, като отхвърли въобще да преглежда въпросните протоколи поради които Бойко Рашков и министър-председателя Кирил Петков, главен кошаревски очевидец по този арест, си разрешиха. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР