Редица политически лица коментираха , макар и от самия вътрешен

...
Редица политически лица коментираха , макар и от самия вътрешен
Коментари Харесай

Как политиците реагираха на убийството на Алексей Петров

Редица политически лица разясниха , въпреки и от самия вътрешен министър коментар да нямаше. Новината за покушението пристигна в края на постоянното съвещание на държавното управление, а около очакващите медии мина единствено военният министър Тодор Тагарев, който отхвърли коментар с мотив, че не е в сферата, за която дава отговор.

Своя коментар най-вече в обществените мрежи дадоха Кирил Петков, Политическа партия, Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия и Слави Трифонов, Има Такъв Народ, Иван Гешев.

Кирил Петков

Абсолютно недопустимо е през 2023 година в България да има показни убийства, както не е задоволително непознатите служби за сигурност да откриват българи - съветски шпиони в Обединеното Кралство, а ние научаваме за следващ път от медиите. Кирил Петков счита, че всичко това приказва за потребността от незабавна промяна в бранш Сигурност. " Националната сигурност не може да остане единствено като заглавие на една от тях, а да бъде съществена задача и приоритет. Време е за незабавни и дълбоки промени ", показва Петков и твърди, че от ПП/ДБ ще работят за това и за същински и бързи резултати, като още през септември ще внесат още веднъж законопроектите за възстановяване на работата на българските служби за сигурност и освобождението им от непознати зависимости.

Слави Трифонов

Според водача на Има Такъв Народ убийството на Алексей Петров е било предизвестено, след към този момент два опита за това. Случилото се през днешния ден не е ненадейно, само че ясно демонстрира, че страната и службите са слаби и скопени.

Слави Трифонов напомня поръчката да се овладеят службите от ПП/ДБ, чута от оня запис от националното съвещание, а в този момент, когато тези служби са овладени благодарение на Бойко Борисов, какво се случило? Слави Трифонов задава и поредност от въпроси:
Това началото на гангстерска война ли е? Има ли връзка сред убийството на Къро, гибелта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров? Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров? Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и в случай че да - по кое време, къде и за какво? Бил ли е медиатор Алексей Петров сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " в диалозите за сформиране на постоянно държавно управление? Има ли нещо общо гърмежът против Иван Гешев с убийството на Алексей Петров? Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли опасност против тях и в случай че да - от кого и от кой момент?
И осми въпрос, само че няма да е финален: Как ще ни одобряват в Шенген след тези показни убийства, гърмежи, безпомощно Министерство на вътрешните работи и, изобщо, безпомощни правоохранителни институции и безполезни приказки за промяна в правосъдната система?

Това са въпроси към ръководещите, тъй като те носят отговорност за положението на страната.

Корнелия Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия установи, че връщането на мутренския модел на ръководство на Борисов е върнало и мутренските години, а цялата страна е станала пленник на страха му от отмъщение и на алчността на ПП/ДБ за власт и пари.

Задкулисието, сделките и неналичието на правораздаване водят гангстерски убийства измежду бял ден, съгласно Нинова, която пита: " Правосъдна промяна ли? Шенген ли? Всичко, до което се допрян е злополука. Тези ни отдалечават всеки ден от Европа. "

" Но по-лошо: те разпадат държавността, завладяват институциите, с цел да ги използват за себе си и против неуместните. И най-лошо: никой български жител не е предпазен. Уж ценностното евроатлантическо болшинство се трансформира в рискова за хората и нездравословна за България сглобка. "

Иван Гешев

Бившият основен прокурор Иван Гешев декларира, че още веднъж сме очевидци на показно ликвидиране ". Не споделя обаче кои са предходните, като те би трябвало да са по време на неговия престой отпред на прокуратурата. Според Гешев и днешното ликвидиране за следващ път демонстрира безсилието на българските политици да се оправят с беззаконието и ширещата се престъпност в страната.

Той напомня, че доста пъти е заявявал, че се връщаме към мутренските времена, а в този момент към този момент е уверен, че още по-уверено ни водят обратно към 90-те години.

" Превърнаха ни в бананова страна от третия свят ", приключва коментара си Иван Гешев.

Стефан Янев

" Български напредък " излезе с позиция, в която желае президентът да свика КСНС във " връзка със знаковите убийства и тежките престъпни произшествия, протичащи се в страната през последните месеци ". Изброяват убийството на Къро в ЮАР и кончината на Анегл Христов - брат Галев, а и случаите в Цалапица, Стара Загора и София.

От " Български напредък " считат, че сме очевидци сме на невиждана престъпна сага, присъща за годините на ранния български преход, което води до боязън и суматоха в обществото, а пък ръководещите се концентрират в исторически диспути, унищожаване апаметници и все върху неща, които действително не касаят българската жители.

От " Български напредък ", в качеството си на най-голямата парламентарно непредставена партия, упорстват Президентът да свика незабавен КСНС, на който да се изслушат службите и да се подхващат съществени ограничения за възвръщане на сигурността и нормалността в българското общество! " И декларират, че са твърдо срещу актуалните случаи на принуждение да бъдат експлоатирани от ръководещите за преодоляване на службите за сигурност.
 Трима гардове не съумели да спасят Алексей Петров
Трима гардове не съумели да спасят Алексей Петров

Алексей Петров се е движил по постоянно употребен маршрут
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР