Кампанията за изборите на 9 юни започва официално от днес.

...
Кампанията за изборите на 9 юни започва официално от днес.
Коментари Харесай

Новите предизборни лозунги: Стабилност, връщане към здравия разум, битка със скритата власт...

Кампанията за изборите на 9 юни стартира публично от през днешния ден. За това какъв е политическият дух на времето можем да съдим от слоганите на участниците. Специфично в този момент е, че за първи път ще се проведат по едно и също време избори за български и европейски парламенти. Това въздейства и на предизборните лозунги, част от които са компилация, отразяваща двойния избор.

ГЕРБ, да вземем за пример, ще пропагандира със „ Стабилна България в сигурна Европа “. Стабилността се трансформира в трайна линия за партията на Бойко Борисов. През 2023 година слоганът й беше " За постоянна България още веднъж ".

“Продължаваме смяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) към този момент нямат водещ претекст. Тази вечер обаче те започват акцията си под надпис „ Българите против скритата власт. Битката продължава! “. А през 2023 година агитираха с " Има по какъв начин ".

Движение за права и свободи към този момент са с ново управление в лицето на Делян Пеевски (и Джевдет Чакъров). На тези избори то ще притегля гласове „ Заедно с хората “. През 2023 година лозунгът там беше " Разум, отговорност, разговор! "

„ Възраждане “ на тези избори ще имат два елементарни слогана - „ Възраждаме България! “ и „ Възраждаме Европа “. Миналата година те агитираха с " Избери свободата! ".

„ За почтена България в мирна Европа! “ зоват на тези избори от Българска социалистическа партия, напомняйки за войната в Украйна и кремълската пропагандна линия, която следват. А през 2023 година те твърдяха: " Да! Можем ".

От „ ИТН “ към този момент крият слогана си. Но Клуб Z научи, че той ще е „ Да върнем здравия разсъдък! “ Това повдига въпроса дали партията на Слави Трифонов се отклонява от претенциите си, че е антисистемна партия. Миналата година тя агитираше с " Държавата, това сте ВИЕ! "

Извънпарламентарните сили с късмет да прескочат бариерата за идващото Народно заседание към този момент не са оповестили слоганите си. Клуб Z обаче научи някои от тях.

От новата групировка „ Солидарна България “ на Ваня Григорова и Мая Манолова ще притеглят гласоподаватели с „ Време е за хората “.

„ Синя България “ пък излиза с философското „ Защото има смисъл “. Във групировката обаче е бил разискван и разновидността „ Силата вдясно “, който също се чака да се употребява.

„ Български напредък “ ще има слоган, само че към момента текстът се почиства, твърди представител на партията.

„ Левицата! “ пък ще пропагандира просто с удивителното си име – както и на предните избори.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР