Редица отличия бяха връчени по време на 14-то издание на

...
Редица отличия бяха връчени по време на 14-то издание на
Коментари Харесай

Детектив от отдел Убийства в Чикаго, родом от Петрич, сред отличените в конкурса Джовани Фалконе

Редица оценки бяха връчени по време на 14-то издание на премиите, отдадени на именития магистрат Джовани Фалконе, които годишно се раздават в Благоевград , съобщи кореспондент на " Фокус “.

Сред отличените са магистрати от Варненския апелативен съд, Окръжна прокуратура - Търговище, Районна прокуратура - Смолян, Окръжна прокуратура - Монтана, Районен съд - Перник и други.

Отличие получи и Националната полиция на Испания за множеството интервенции по попречване на наркорзапределението и наркотрафика, разтрошаване на най-голямата лаборатория за кокаин в Европа, иззевмане на рекордните 9,5 тона кокаин, скрити в котейнер с банани, арестуване на водача на европейското поделение на мексиканския наркокартел " Лос Зетас “ и други.

Специален плакет и грамота получи детектив Давид Иванов, който работи в отдел " Убийства “ в Чикаго, Съединени американски щати. Той е роден в Петрич и е заместник-директор на Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А). Детектив Иванов благодари с прочувствено видео послание за премията.

По време на тазгодишната гала по връчване на премиите в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе бяха наградени и учениците от V-а клас на Второ ОУ " Димитър Благоев “ с класен началник госпожа Катя Овнарска за присъединяване в Инициатива Red Ribbon (Денят на алената панделка), проведен от отдел " Борба с наркотрафика “ Търговско дружество Митница София в партньорство с DEA - Американска организация за битка с опиатите.

Ежегодният конкурс " Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “, който се провежда от Общински съвет по наркотични субстанции, за поредна година събра на едно място съдии, прокурори и проверяващи служители на реда от цялата страна.

Приветствие от името на кмета Методи Байкушев бе отправено от заместник-кметът по обучение и бизнес развиване в Община Благоевград Боряна Шалявска. Благодарност към всеотдайната работа на всички магистрати и служители на реда изрече и Магдалена Рахова, която е ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции.

Специален музикален привет към всички присъстващи насочи емблемата на Благоевград отбор " ПИРИН “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР