Редица от фирмите, кандидатстващи за Covid помощи пред Националната агенция

...
Редица от фирмите, кандидатстващи за Covid помощи пред Националната агенция
Коментари Харесай

Фирми се надлъгват с НАП за по-големи Covid помощи

Редица от компаниите, кандидатстващи за Covid помощи пред Националната организация за приходите (НАП), се пробват да хитруват, с цел да получат повече пари, стана ясно от известие на институцията.

Над 3400 търговци са получили досега поддръжка с оборотен капитал посредством Националната организация за приходите (НАП) в общ размер 38.1 млн. лева По тази скица търговците, наранени от противоепидемичните ограничения, наложени с 4 заповеди на министъра на опазването на здравето, получават 20% или 10% от оборота си за съответните интервали на 2019 година или 2020 година

В началото на януари бизнесът се оплакваше, че страната бави антикризисните помощи, само че в този момент се оказва, че в поръчките има доста неточности и опити за корист.

" До момента множеството от получилите поддръжка бизнеси са заведения за хранене и заведения. Значителна част от претендентите (близо 60%) обаче са позволили грешки в плановите си оферти. Най-честите отклонения са в периода, за който се желае поддръжка, както и в посочения от фирмите оборот за миналата година ", сочат данните на Национална агенция за приходите.

Данъчната организация има една от най-хубавите осведомителни системи в страната и най-сериозен потенциал в риск разбора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР