Редица европейски и световни лидери поздравиха новия премиер на Великобритания

...
Редица европейски и световни лидери поздравиха новия премиер на Великобритания
Коментари Харесай

В Индия се гордеят с Риши Сунак, световните лидери му честитиха

Редица европейски и международни водачи поздравиха новия министър председател на Англия Риши Сунак. Те му пожелаха триумф в превъзмогване на провокациите пред страната му и по положителни двустранни връзки. За достиженията му в английската политика, особенно се гордеят и в Индия, поради произхода му.

В родината на Риши Сунак - Индия, индийците честват триумфът му да стане министър-председател на Обединеното кралство.

Изкачването на 42-годишния Риши на върха е приветствано както от политиците, по този начин и от елементарните хора в Ню Делхи.

„ Изключително съм благополучен да схвана, че Риши Сунак е станал идващият министър-председател. Англия е страна, която е управлявала Индия повече от 300 години, а в този момент човек от индийски генезис ще ръководи Обединеното кралство като министър-председател, тъй че се усещам в действителност разчувствуван от това “, споделя жител на Индия.

„ Естествено, че доста се гордеем с него. Да, доста се гордеем с него. Британците ни управляваха в продължение на 200 години, а в този момент усещам, че индийците ще ръководят Англия през идващите 200 години “, споделя негова сънародничка.

Обединеното кралство и Индия към този момент имат процъфтяващо комерсиално партньорство. Със Сунак като министър-председател Ню Делхи се надява, че почналите през януари договаряния за съглашение за свободна търговия скоро ще стигнат до сключване.

Риши Сунак беше поздравен от редица международни водачи.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави новия английски министър-председател като съобщи, че двете страни ще продължат да работят дружно за справяне с провокациите в миг като войната в Украйна и многочислените ѝ последствия за Европа и света.

Германският канцлер Олаф Шолц също го поздрави, и даде обещание да продължи да работи в тясно съдействие с Лондон. Очаквам с неспокойствие по-нататъшното ни съдействие и партньорство в НАТО и Г-7 като близки другари, написа Шолц в Туитър

Европейският съюз разчита на тесни връзки с Англия при цялостно ценене на споразуменията, подписани след излизането на страната от блока, съобщи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Ирландският министър председател Михол Мартин прикани новия английски министър председател бързо да стартира интензивни контакти с Европейски Съюз за излизане от невъзможност към комерсиалните правила след Брекзит, отнасящи се до Северна Ирландия.

Американският президент Джо Байдън поздрави новия английски министър председател Риши Сунак. С неспокойствие чакам да разтеглим съдействието си по сериозни за международната сигурност и разцвет въпроси, в това число запазването на мощната ни поддръжка за Украйна, съобщи Байдън.

Украинският президент Володимир Зеленски, на собствен ред, поздрави новия английския министър председател Риши Сунак и сподели, че е подготвен " да продължи и ускори украинско-британското стратегическо партньорство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР