Редакцията на bTV Новините е считана от 49,6% от всички

...
Редакцията на bTV Новините е считана от 49,6% от всички
Коментари Харесай

Близо 50% от българите се доверяват на bTV Новините за международни новини

Редакцията на bTV Новините е считана от 49,6% от всички българи за най-достоверен източник на интернационалните вести. Това сочат данните от изследване на Маркет линкс, извършено през октомври 2020 година

Коронавирус рецесията в целия свят, изключителните събития в европейските институции, усложнените връзки сред Русия и Запада, както и споровете с Близкия изток са единствено част от събитията, с които турбулентната 2020 година направи осведомителния поток извънредно сложен за следене от хората. Признанието на феновете за отразяване на новините от света идва броени дни преди редакцията с най-голямо доверие в България да означи своята 20-годишнина и в пика на акцията по отразяване на изборите в Съединени американски щати.

bTV Новините наблюдава от близко вота в щатите с директни включвания на два екипа от мястото на събитията. Теодора Трифонова и операторът Добромир Иванов и Росен Цветков с Петър Джанаваров се включваха онлайн от щабовете на Тръмп и Байдън, от горещите точки, с разказани от първо лице истории, които диктуват дневния ред и с експертен разбор и коментар.

В София техните сътрудници от интернационалната редакция на bTV Новините, отпред с Кристина Баксанова и водещия Иван Георгиев, не престават да наблюдават и ревизират осведомителния поток от организациите и другите източници, без никакъв компромис с „ различните обстоятелства “.

През юли 2020 година bTV бе посочена от феновете и като най-независимата телевизия и първи избор на феновете по време на значими политически събития, както и като източник на най-коректна, надеждна и справедлива информация по време на значими политически събития.**

* Проучването е извършено през октомври 2020 измежду 1000 респонденти на възраст 18-54 година

** Проучване на „ Ноема “, извършено измежду 1,000 респонденти на възраст 15-70 година през юли 2020.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР