Редакционният екип ви представя по-важното от деня накратко. КИРИЛ ПЕТКОВ:

...
Редакционният екип ви представя по-важното от деня накратко. КИРИЛ ПЕТКОВ:
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 5 януари

Редакционният екип ви показва по-важното от деня в резюме.

КИРИЛ ПЕТКОВ: НЯМА ДА НАПРАВИМ ВАКСИНИРАНЕТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, НО ЩЕ НАСТОЯВАМЕ ДА Е ДОБРОВОЛНО

Няма да създадем имунизирането против КОВИД наложително, само че ще настояваме да е непринудено. Масови са съмненията измежду българското общество, макар държавните апели, само че мярката не е получи доверие през цялото време. Това е и повода " Продължаваме промяната " да губят и политическото си доверие. Това сподели Кирил Петков в ролята си на министър-председател в ефира на Блумбърг Тв България.

ЛЕКАРИТЕ СА СКЕПТИЧНИ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ПОЧИНАЛИ ПАЦИЕНТИ С ФАЛШИВИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ

Министерство на вътрешните работи стартира инспекции за подправени документи, като ще проверява всеки умрял от Коронавирус със зелен документ от имунизация. Целта е да се прекратят зловредните практики за пазаруване на документи. Това заяви преди дни министър председателят Кирил Петков.

ПРИМКАТА ОКОЛО НЕВАКСИНИРАНИТЕ СРЕЩУ Коронавирус съдебна експертиза ЗАТЯГА В ЦЯЛ СВЯТ

Все по-дълъг става описът на страните по целия свят, които избират строги ограничавания за неимунизираните си жители за да ги принудят най-сетне да се решат на имунизация, написа Le Figaro.

НАУЧНА ПОЗИЦИЯ ЗА ОМИКРОН: ЕДНА КРЕХКА СЛУЧАЙНОСТ ЗАСЕГА НИ ПАЗИ ОТ НЕЩО МНОГО ТЕЖКО

Комбинация от разновидности, всяка от която по принцип има усилващ резултат на вирулентност, води до нежна атенюация при Омикрон. Това написа във Facebook молекулярният биолог доктор Георги Маринов, който е част от департамента по генетика на Станфордския университет.

ДЕПУТАТИТЕ ПАК ОТЛОЖИХА РЕШЕНИЕТО ДА СИ ВЪВЕДАТ ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

Народното събрание за следващ път отсрочи решението за въвеждане на зелен документ за достъп до постройката на Народното събрание. От програмата за тази седмица отпадна разискването на предлагането на доктор Александър Симидчиев от " Демократична България " за въвеждане на зелен документ.

ПАРЛАМЕНТЪТ ОТРЯЗА “ВЪЗРАЖДАНЕ “ ЗА КОМИСИЯ ЗА Коронавирус МЕРКИТЕ

Народното събрание отхвърли предлагането на " Възраждане " за основаване на краткотрайна комисия за въведените у нас противоепидемични ограничения против COVID-19. " За " него гласоподаваха 51, " срещу " 64 и " въздържал се " 30.

КАЦАРОВ Е СИГУРЕН, ЧЕ ГЕРБ Гражданско отделение АТАКУВА С КПКОНПИ ЗА УЧЕНИЧЕСКИТЕ КОВИД ТЕСТОВЕ

Няма безусловно никакви обстоятелства и причини, които да поддържат корупция при пазаруването на коронавирус проби за учениците. Това съобщи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

КИРИЛ ПЕТКОВ: ОТЗОВАВАМЕ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ОТ ВАЛЕНСИЯ, КРАЙ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ

" Оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната активност там, където отиват, ще се завършва, изключително в Министерство на външните работи. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен по политически аргументи във Валенсия, Испания “. Това сподели при започване на съвещанието на държавното управление министър-председателят Кирил Петков.

ПРЕДСТОЯТ СПЕШНИ НАЗНАЧЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА. ЕТО КАКВИ

Народното събрание би трябвало незабавно да се заеме с назначението на членове и ръководители на държавни органи, чиито мандати са от дълго време изтекли. Това стана ясно от информация, изчетена от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по време на днешното съвещание.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: ЗА ДА НЕ Е НЕЗАКОННА, ТРЯБВА ИЗВЪНРЕДЕН ЗАКОН ЗА Автомагистрала “ХЕМУС “

Участък 10 на Автомагистрала " Хемус " е единственият добър образец, в който нещата са изрядни по Закона за публичните поръчки. Някои от другите сектори са в рубрика „ противозаконен градеж “, а други са проектирани просто непрофесионално. Единственият метод да ги узаконим е да минем през изключително законодателство. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов по време на първото съвещание на парламентарната комисия за районно развиване.

ГРИГОР САРИЙСКИ: СВРЪХПЕЧАЛБИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА ПОДСКАЗВАТ, ЧЕ ТАМ ИМА КАРТЕЛ (ВИДЕО)

" Колебанията в цените на газа се дължат на човешката нелепост. Става въпрос за прекосяването към настоящо ценообразуване на доставни цени на газа в Европейски Съюз, в което се включваше все по-голям дял на спотовия съставен елемент. Приключихме с дълготрайните контракти и преминахме към заплащане безусловно ден за ден. Цените ги плащаме съгласно това, което се дефинира на борсата " Това съобщи в предаването Студио Actualno Григор Сарийски, доцент от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките.

ЕКСПЕРТ: МОРАТОРИУМЪТ Е В ПОЛЗА НА ДОМАКИНСТВАТА С ВИСОКИ ДОХОДИ И ПОТРЕБЛЕНИЕ

Реално видяно, при приблизително ползване на домакинство от 350 киловата, разликата от нарастването на цените нямаше да е огромна, замразяването на цените е в интерес на семействата, които имат по-високо ползване. Това сподели пред Actualno.com Калоян Стайков, основен икономист на Института за енергиен мениджмънт.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР