Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 6

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 6
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 6 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 6 януари.

БОЙКО РАШКОВ: РЪКОВОДНИ ФИГУРИ НА Движение за права и свободи СА ЗАПЛАШВАЛИ СЛУЖИТЕЛИ НА Министерство на вътрешните работи

Парламентарната група на Движение за права и свободи и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков влязоха в изострен спор по време на днешното чуване на вицепремиера в Народното събрание. Темата - предварителните парламентарни избори през ноември предходната година и изказванията на Рашков, че са открити нарушавания при гласуването с преносими урни, както и насочен напън против чиновници на Министерство на вътрешните работи от " управителни фигури на Движение за права и свободи ".

ВЛАСТИТЕ НАМАЛЯВАТ КАРАНТИНАТА ЗА Коронавирус БОЛНИ И КОНТАКТНИ

С оглед събраните досега данни за по-леко протичане на Омикрон, здравните управляващи възнамеряват да понижат периода на карантината за болните от ковид и контактни на тях. Това разгласи на умишлен брифинг зам.-министър на опазването на здравето Георги Йорданов.

РЕШЕНО НА ПРАВНА КОМИСИЯ: ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ХОДЯТ НА РАБОТА САМО СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

Зелен документ за Народното събрание ще има, реши правната комисия. Предложението за това депутатите да вървят на работа с Коронавирус документ, негативен тест за ковид или за преболедуване бе подкрепено от “Продължаваме смяната ”, “Демократична България ”, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, срещу бяха депутатите Петър Петров от “Възраждане ”, Ива Митева и Андрей Михайлов от Има Такъв Народ.

НОВИТЕ ПЕНСИИ КРИЯТ НЕПРИЯТНА ИЗНЕНАДА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ

Новите пенсии ще изненадат неприятно много пенсионери, макар нарастването, което влезе в действие в края на предходната година. На процедура някои пенсионери ще получат по-ниски суми през тази година, в сравнение с са получавали през предходната - поради понижения размер на добавките, въведени поради пандемията.

БЪЛГАРИЯ ГУБИ 1,5 МЛН. ЛВ. НА ДЕН ОТ ЛИПСВАЩАТА ГАЗОВА ВРЪЗКА С ГЪРЦИЯ

България губи към 1,5 млн. лева от това, че не се възползваме от опцията да внасяме цялото контрактувано количество от Азербайджан. Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Александър Николов пред Народното събрание, където се организира чуване по тематиката със забавеното строителство на газовия интерконектор България-Гърция и начисляването на неустойки по контракта за осъществяване.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КЕВР ОЧАКВА ПОЕВТИНЯВАНЕ НА ТОКА ПРЕЗ ПРОЛЕТТА, ЧАКА САНКЦИЯ ОТ Европейски Съюз

Поевтиняване на електрическата енергия напролет, тъй като има огромно произвеждане на електрическа енергия от водните централи - това чака ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов.

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ЩЕ СЪДИ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО Гражданско отделение МАХНА ОТ КОНСУЛСКИЯ ПОСТ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ

Основанията да се считам за политическа жертва са явни. Причините сякаш са две. На първо място - реваншизъм на хората, против които работихме, запорирахме им имущество, очевидно са близки до сегашната власт. Втората причина е представление. Ще осъждам страната, отстраняването ми беше необразовано направено. Това съобщи някогашният ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР