Редакционният екип представя по-важното от деня накратко. КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД: ПРАВОСЪДНИЯТ

...
Редакционният екип представя по-важното от деня накратко. КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД: ПРАВОСЪДНИЯТ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното от деня, 8 февруари

Редакционният екип показва по-важното от деня в резюме.

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД: ПРАВОСЪДНИЯТ МИНИСТЪР МОЖЕ ДА ИСКА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Конституционният съд реши единомислещо, че министърът на правораздаването може да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор и на ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Предстои публикуването на претекстовете към решението.

МИНИСТЪРЪТ ПОТВЪРДИ: ЩЕ ПОИСКАМ ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ИВАН ГЕШЕВ

Министърът на правораздаването Надежда Йорданов разгласи, че ще изиска отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. 

ГЕШЕВ ОТРИЧА ЛИЧНО ДА Е ПРИЗОВАЛ КИРИЛ ПЕТКОВ НА РАЗПИТ

Главният прокурор не изпраща призовка, не организира следствия, нито дава инструкции на прокурорите съгласно българското законодателство. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев в отговори на въпрос кой го е предиздвикал да изпратите призовка за разпит на премиера Кирил Петков и това ли е формата на разговор сред двете институции.

В СХВАТКАТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ С ПРОКУРАТУРАТА ВАЛЯТ ПРИЗОВКИ (ОБЗОР)

От лятото на 2021-а година напрежението сред изпълнителната власт и прокуратурата продължава да пораства с всеки минал ден, а призовките валят с още по-пълна мощ от началото на тази годината.

СЛУЖБИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ НИЩО ИЛИ Е ТАЙНА КАКВО ПРАВЯТ ЗА ИМОТНИ СДЕЛКИ НА ПЕЕВСКИ

Как са реагирали виновните държавни органи на покупко-продажби, осъществени от глобени по закона " Магнитски " лица? Този въпрос на депутата от " Демократична България " Ивайло Мирчев към премиера Кирил Петков има много забавен и индикативен отговор, който се заключва в следното – ДАНС и Национална агенция за приходите по закон не могат да попречат на такива покупко-продажби, а какво прави Финансово разузнаване е класифицирана информация.

НИНОВА СМЕНИ РЪКОВОДСТВОТО НА ДКК ЗАЕДНО С НАЗНАЧЕН ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ ДИРЕКТОР, КОЙТО ПРОКУРАТУРАТА ПОДХВАНА

Цялото управление на Държавната консолидационна компания (ДКК) е заменено с решение на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

АТАНАС ПЕКАНОВ: ИМА ОПАСНОСТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ДА съдебна експертиза ЗАБАВИ

Внесеният проект в Брюксел е направеният от служебното държавно управление Национален проект за възобновяване и резистентност. Това съобщи някогашният длъжностен министър по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред Българска национална телевизия.

ЯНЕВ: СЛУЧВАЩОТО съдебна експертиза В УКРАЙНА ПРЯКО ЗАСТРАШАВА НАШАТА СИГУРНОСТ

Случващото се към границите на Украйна е предизвикателство за Евроатлантическата сигурност и има доста отрицателно отражение върху нашата национална сигурност. Концентрирането на съветски сили към границите на Украйна нагнетява напрежението. Това сподели министърът на защитата Стефан Янев при откриването на годишната конференция на началника на защитата.

ПУТИН СЛЕД СРЕЩАТА С МАКРОН: АКО НАТО Е МИРНА, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ ДА съдебна експертиза ВЪРНЕ КЪМ СЪСТОЯНИЕТО ОТ 1997 ГОДИНА?

Разговорите с френския президент Еманюел Макрон бяха настоятелен, смислени и потребни. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на взаимната конференция след срещата сред двамата държавници в Кремъл, траяла малко над пет часа, съобщи БГНЕС.

БАЙДЪН ОБЯВИ СПИРАНЕ НА “СЕВЕРЕН ПОТОК 2 “ ПРИ ИНВАЗИЯ НА РУСИЯ В УКРАЙНА, ШОЛЦ НЕ ПОДКРЕПИ ДИРЕКТНО

Съединените щати няма да разрешат стартирането на газопровода " Северен поток 2 ", в случай че Русия нахлуе в Украйна. Това съобщи американският президент Джо Байдън. " Нашествието в Русия ще се смята за прекосяване на танкове или военни граници на Украйна. Тогава към този момент няма да има " Северен поток 2 ", посочи той след срещата си с немския канцлер Олаф Шолц.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР