Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 27 януари.
СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ПРОТЕСТИРАЩИ ПЕРНИЧАНИ И ПОЛИЦИЯ ПРЕД Министерство на регионалното развитие (ВИДЕО)
Поне 40 души са били обгазени при конфликти сред стачкуващи и полиция по време на митинга пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
ИВАН ГЕШЕВ ПИТА ВЪРХОВНИТЕ МАГИСТРАТИ ДАЛИ МОЖЕ ДА съдебна експертиза РАЗСЛЕДВА ПРЕЗИДЕНТЪТ
Главният прокурор Иван Гешев желае от Конституционния съд на Република България да пояснява съответни текстове от висшия закон. Искането е обвързвано с имунитета на президента, като документът е оповестен на уеб страницата на прокуратурата.
ИМА ЛИ ОПАСНОСТ ЗА СТОЙНОСТТА НА ЛЕВА ЗАРАДИ ЗАКОНОВА ПОПРАВКА НА МЕНДА СТОЯНОВА?
Трябва да има законова смяна по този начин, че да не може да има смяна на закрепения курс на лв. към еврото. Ако при договарянията в ЕЦБ има решение за смяна, би трябвало в закона да написа, че едностранно напущаме договарянията. Така икономистът Стоян Панчев разяснява препоръчана от ръководителя на Бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова за смяна на Закона за Българската национална банка.
НЯМА ОПАСНОСТ ОТ КИТАЙСКАТА ЗАРАЗА У НАС. КАКВО ЗНАЕМ И КАКВО НЕ ЗА ВИРУСА?
В момента няма заплаха от разпространяването на новия ковид в България. Категорични бяха четирима експерти, които дадоха брифинг за готовността на страната ни във връзка разпространяването на вируса.
КУЛТУРАТА НА ПАМЕТТА Е В ОПАСНОСТ
75 години след Холокоста и Втората международна война излиза наяве, че паметта избледнява, а историята се преиначава за задачите на настоящата политика. 
ЗАДЪРЖАХА БИВШИЯ УПРАВИТЕЛ НА ВИК ПЕРНИК
Бившият шеф на ВиК Перник Иван Витанов бе арестуван днес в 10 часа в следствения отден на Специализираната прокуратура по обвиняване за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка за разходомера на водата.
ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЛАКОНИЧНИ ЗА ПРОВЕРКАТА НА ГЕШЕВ: ОЧАКВАМЕ РАЗВИТИЕ
Няколко часа, откакто стана ясно, че основният прокурор Иван Гешев желае от Конституционен съд тълкувателно решение за имунитета на президента, от „ Дондуков “ 2 излязоха с сбита позиция по тематиката.
ЛЮБОМИР ДАЦОВ: ВЕРОЯТНО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПРИТЕСНЕНИЯТА ЗА КУРСА ЛЕВ-ЕВРО
Преди няколко дни ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова е внесла предложение за нов текст в Закона за Българска народна банка, съгласно който от датата на влизане на България в " чакалнята на еврозоната " (ERM II) формалният валутен курс на лв. към еврото е еднакъв на централния курс сред еврото и лв., контрактуван с останалите страни в ERM II (Еврозоната + Дания) и ЕЦБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР