Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата с

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата с
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 18 март

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата с акцентите от вестниците, за днешната сряда, 18 март.
Вестник „ 24 часа “
Грозен рекет извън с фрапантни цени - от апаратите за дишане до маските. Предлаганите на лечебните заведения у нас маски стигат цени от към 90 ст. и 1,10 лева Между 10 и 15 пъти са скочили цени на защитни облекла и дезинфектанти, скриват техниката от по-нисък клас.
Проф. Балтов от “Пирогов ”: Идеята на премиера иэправителството за български производители е съвършена - в случай че облеклата станат до седмица, ще облекчат лечебните заведения. Българските лечебни заведения имат потребност от защитни облекла, маски, калцуни и се надяват производството, което стартира в Пловдив, Враца, Велико Търново и други наши градове, да натисне “хвърчащите ” нагоре цени от задгранични производители. Със далавера, само че не на битово равнище, а на интернационално се сблъскват шефовете на здравни заведения в пика на пандемията от ковид.
Вестник „ Монитор “
Предложени при изключително състояние: Пускат ни в отпуск и без да ни питат или на половин заплата. Движение за права и свободи желаят анулация и на заверките и възбрана за покупко-продажби за продажба на коли. Работодателят може да пусне чиновниците си в отпуск без да ги пита при изключително състояние и при затваряне на предприятието или на части от него. Това са част от текстовете в закона за изключителното състояние, в които са записани всички ограничения, подхванати от властта против ковид.  Законът бе признат от правна комисия на изключително съвещание със 15 гласа „ за ”, с нула „ срещу ”, само че със 7 гласа „ въздържал се ”, най-вече от Българска социалистическа партия. Законът трябваше да бъде утвърден още от здравна, обществена и вътрешна комисия. Очаква се да мине през пленерна зала още в сряда, само че от дебатите в отрасловата комисия стана ясно, че ще има оферти сред двете четения, а част от текстовете ще бъдат прецизирани.
Вестник „ Труд “
България затворена. България затвори границите си за жители на 16 рискови страни, измежду които Италия, Испания, Иран, Република Корея, Китай. Започна и видеоконферентна връзка сред водачите на Европейския съюз, които разискват предложение да затворят външните граници за 30 дни. От среднощ в страната не е неразрешено влизането единствено на български жители и на непознати, които имат статут на непрекъснато пребиваващи у нас. Всички завръщащи се от рискови дестинации обаче незабавно следва да бъдат поставяни под карантина. 81 са към този момент инфектираните на COVID-19 в България. Пълна обсада за 14 дни е наложена на 10-хилядния град Банско. Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на Националния действен щаб за битка против ковид ген. Венцислав Мутафчийски.
“Преохлаждането на горните дихателни пътища се трансформира във фактор за извънредно разпространяване на инфекцията. В Банско се вижда тревожна наклонност и към 19 часа на 17 март се вкарват строги ограничаващи ограничения ”, разгласи ген. Мутафчийски.
Забранява се влизането и излизането от курортния град, а жителите му, които са отвън обитаемото място могат да се приберат до 20 ч на 18 март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР