Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Коалиция Демократична България“ – Варна разпространи

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgКоалиция Демократична България“ – Варна разпространи
Коментари Харесай

ДБ-Варна поиска Портних и ГЕРБ да си поемат отговорността за презастрояването на града

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Коалиция „ Демократична България “ – Варна популяризира декларация, с която показва противоречие с тезите на кмета на града Иван Портних и гл. проектант Виктор Бузев за аргументите за презастрояването на избрани места.

От десницата не са съгласни, че в основата на проблеми като този със строителството към Паметника на Българо-съветската дружба е реституцията. Те също така не одобряват съществуващия Общ устройствен план да се употребява за опрощение, че общината не е взела ограничения за контролиране на застрояването. От Демократична България напомнят, че Общият организационен проект е признат по време на ръководството на ГЕРБ, както и че кметът има опция да постанова строителни забрани.

Ето и целият текст на декларацията:

Коалиция „ Демократична България “ – Варна показва изрично противоречие с тезата на кмета на Варна господин Иван Портних, че презастрояването на града е обвързвано или е резултат от реституцията. Реституцията е акт на заслужено възобновяване на собствеността на хората. Обяснението на кмета, че тя е причина за презастрояването във Варна е надълбоко погрешна и манипулативна. Собствеността по никакъв метод не дефинира режима на застрояване на урбанизираните поземлени парцели. С една такава теза се цели само опълчване на жителите против „ неприятните реститути “. Отговорността за застрояването на тези и всички парцели е напълно на кмета и общинската администрация.

Що се касае до настоящия сега Общ организационен проект /ОУП/ на Варна, сме длъжни да напомним следните обстоятелства:

1. Общ устройствен план на Варна е признат през 2012 година с решение на Общински Съвет - Варна от болшинството на ГЕРБ, с ръководител на групата господин Иван Портних.

2. Планът беше признат без никакви забележки от ръководещото тогава болшинство на ГЕРБ.

3. Заповед за влизане в действие на Общ устройствен план на Варна беше издадена от госпожа Лиляна Павлова – министър на районното развиване, без никакви забележки!

Във връзка с гореизброените обстоятелства, Демократична България - Варна приканва управлението на Общината да поеме своята отговорност и да съобщи ясно, че презастрояването на града е в резултат на заложените в настоящия Общ устройствен план индикатори!

Ако кметът, основният проектант и общинската администрация имат отговорно отношение и откровено предпочитание за справяне с презастрояването на Варна, те могат да започват неотложно процедура по смяна на параметрите на Общ устройствен план! Кметът на града може когато и да е да издаде заповед за мораториум на строителството в обособени зони и с избрани параметри, до смяната на Общ устройствен план. Мнозинството в Общинския Съвет на Варна може да гласоподава измененията и да провежда референдум по отношение на презастрояването.

Ако това не бъде направено, групата на Демократична България в Общинския съвет на Варна ще внесе предложение за подобен референдум, като се надяваме кметът да го поддържа. Позицията на Демократична България - Варна е, че презастрояването не е в резултат на дейностите на строителния бизнес или притежателите на парцели, а само на нежеланието на Община Варна да се оправи с казуса.

Уважаеми дами и господа, градът се презастроява с бързи темпове! „ Чайка ”, „ Младост ”, „ Изгрев ”, „ Одесос ”, „ Бриз “, „ Пчелина “, „ Траката “, „ Св. Константин и Елена “, безусловно са застрашени от инфраструктурен колапс.

Демократична България - Варна приканва кмета, ръководителя на комисията по „ Архитектура и градоустройство ” и основния проектант да се отнесат с необходимат съвестност по тематиката с презастрояването на Варна. Утре ще бъде късно!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР