Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]снимки: Благомира ТабаковаБългарски войник се превърна

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgснимки: Благомира ТабаковаБългарски войник се превърна
Коментари Харесай

Български гвардеец показа на 3 март на Шипка как трябва да вдъхновяваме децата

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

фотоси: Благомира Табакова

Български боец се трансформира във подстрекател на дете да поеме пътя на гвардеец, а може би и на музикант. Тази история, забелязана на 3 март на връх Шипка описа Благомира Табакова.

Ето какво написа тя за един малък подробност от атмосферата на националния празник пред най-обичания български монумент:

" Вярвам, че положителните образци би трябвало да бъдат споделяни. Това, което се случи през днешния ден на Шипка, остана неусетно за множеството хора (разбираемо при толкоз доста хора, които бяха горе на върха), само че вечно, допускам, ще остави диря в едно момче и в нас - неколцината очевидци.
Върхът ни посрещна със студена мъгла и доста мощен вятър. Спряхме се да чуем осъществяванията на гвардейския оркестър. Вероятно, тъй като беше покрай нас или тъй като се открояваше със своята непрестореност и усмивка, внимание привличаше един от гвардейците, свирещ на чинели. Когато завършиха с осъществяванията си и се приготвяха да потеглят, този гвардеец се обърна към момчето пред нас и го попита нещо, след това му даде да подържи чинелите. След това му сподели, че той с изключение на музикант е и боец и в случай че желае, може да стане като него. Но е добре да отделя по-малко време на телефона. И всичко това споделено с такава откровена доброта и внимание. Вижте фотосите. Те приказват.
Не те познавам, Български Войнико, само че през днешния ден горе на върха в студа и мъглата, даде на празника още повече наслада и смисъл! "

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР