Редактираните данъчни декларации на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп

...
Редактираните данъчни декларации на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Данъчните декларации на Тръмп ще бъдат огласени в петък от Конгреса

Редактираните данъчни заявления на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще бъдат огласени в петък, сподели представител на бюджетната комисия при американската Камара на представителите, оповестява.

Контролираната от демократите комисия получи данъчните заявления предишния месец като част от следствието на плащаните от Тръмп налози. Това стана след продължителна правосъдна борба, завършила с изговаряне на Върховния съд в интерес на комисията.

Миналата седмица комисията към този момент популяризира отчет с изводите си. В документа се споделя, че службата по приходите е нарушила личните си правила като не е правила проверка на Тръмп през три от четирите му години като президент.

Очаква се документите, които ще бъдат оповестени в петък, да включват данъчните заявления на Тръмп, подадени в интервала 2015-2021 година – годините, през които той е бил претендент за президент и държавен глава.

Говорител на Тръмп отхвърли коментар.

Демократите от комисията обясниха, че публикуването на данъчните заявления е належащо, с цел да се разбере наличието на отчета, който включва и законови промени, които биха разрешили на службата по приходите да прави проверки на президенти.

Демократите от комисията разполагат единствено с няколко седмици, в които да решат по какъв начин да действат с данъчните заявления на Тръмп, преди републиканците да поемат контрола върху долната камара на Конгреса, откакто завоюваха с незначителна преднина междинните избори през ноември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР