Речта на президента по-скоро разколеба правителство. Имаше противопоставяне на взетите

...
Речта на президента по-скоро разколеба правителство. Имаше противопоставяне на взетите
Коментари Харесай

Славкова: Вслушаме ли се в популизма на Радев, да се готвим за 4000 заразени на ден

„ Речта на президента по-скоро разколеба държавно управление. Имаше опълчване на взетите от държавното управление ограничения и нямаше поддръжка и усмиряване на обществото... По-скоро е тип популизъм от страна на президента. Не считам, че сега е време да се водят каквито и да било политически борби “. Това разяснява пред БНР Евелина Славкова от проучвателен център „ Тренд “.

По думите ѝ всички желаеме това, което споделя президентът – да стартираме да се връщаме към естествения си метод на живот, „ само че това е нещо, което не можем да си позволим “: „ Към този миг не може да си позволим нормализиране на живота, тъй като ще се окаже, че този месец, който към този момент съвсем сме у дома, ще е бил на вятъра, тъй като, както стана в Италия – броят на инфектираните ще стартира да се повишава бързо и с доста, а нашата здравна система не може да си разреши по 4000 инфектирани пациенти дневно “.

В предаването „ Хоризонт за вас “ Славкова акцентира неприятните образци, дадени от разнообразни страни по света, които не са взели в точния момент решения за обществена изолираност и са нараснали риска от по-бързо разпространение на вируса измежду популацията.

„ Рецесията чукаше на прага на света, просто пристигна по-бързо поради пандемията. Но сме изправени пред проблема да се резервира живота на доста хора “. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР