РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — Тежките боеве между израелски войски

...
РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — Тежките боеве между израелски войски
Коментари Харесай

Тежките боеве в Рафа в Газа държат пропускателните пунктове за хуманитарна помощ затворени, изпращат 100 000 цивилни в бягство

РАФАХ, Ивицата Газа (AP) — Тежките боеве сред израелски войски и палестински екстремисти в покрайнините на южния град Рафа в Газа оставиха решаващо значение наоколо пунктовете за филантропична помощ са недостъпни и са предизвикали над 100 000 души да избягат на север, сподели чиновник на Организация на обединените нации в петък.

Плановете на Израел за пълномащабно навлизане в Рафа наподобява към този момент са арестувани, като Съединените щати са надълбоко срещу и усилване на натиска посредством закани за задържане на оръжие. Но даже по-ограниченото навлизане, почнало по-рано тази седмица, заплашва да утежни филантропичната злополука в Газа.

Тежки боеве се водеха и в северната част на Газа, където Хамас наподобява още веднъж се е прегрупирал в регион, където Израел към този момент е почнал санкции набези.

Над един милион палестинци са избягали в Рафах, с цел да избягат от сражения другаде, като доста от тях са натъпкани в ръководени от Организация на обединените нации приюти или мизерни палаткови лагери. Градът на границата с Египет също е значим център за вна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР