Речта на Гавин Уилямсън, министърът на отбраната на Великобритания, бе

...
Речта на Гавин Уилямсън, министърът на отбраната на Великобритания, бе
Коментари Харесай

Siri прекъсна министъра на отбраната на Великобритания по време на негова реч

Речта на Гавин Уилямсън, министърът на защитата на Англия, бе жестоко прекратена от виртуалния помощник Siri.
В началото на месец юли тази година Уилямсън показа в Камарата на общините отчета за Сирия. Навярно в някакъв миг, някоя фраза от неговото изявление е прозвучала като „Здравей Siri“ и е задействала гласовия асистент на Apple.



Докато политикът изяснява за „сирийските демократични сили, поддържани от войските на коалицията„, внезапно се включва Siri . Смартфонът на министъра произнася: „Ето какво съумях да намеря за сирийските демократични сили„. За гласа на електронния помощник Уилямсън е избрал мъжки глас с английски акцент и намесата е прозвучала прекомерно жестоко.

Министърът на защитата на Англия се пошегува: „Извинявам се за случилото се, само че доста рядко някоя бива преустановяван от личния си телефон“.

Това не е първият случай на непреднамерено задействане на Siri. Във всеки iPhone се употребява специфичен чип, който се грижи само за различаване на обръщенията към виртуалния помощник. Всичко чуто и всички команди се проучват от електронния облак на Apple и не се дават на външни компании. По този метод се обезпечава конфиденциалността на диалозите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР