Представителят на групировката Хамас Осама Хамдан предупреди, че ако израелската

...
Представителят на групировката Хамас Осама Хамдан предупреди, че ако израелската
Коментари Харесай

Хамас с ултиматум за прекратяването на огъня

Представителят на групировката " Хамас " Осама Хамдан предизвести, че в случай че израелската военна експанзия в Рафах продължи, няма да има съглашение за преустановяване на огъня.

Коментарите на " Хамас " бяха направени по време на конференция в Бейрут, когато делегация на групировката дойде в Кайро от Доха, с цел да продължи договарянията за преустановяване на огъня, се споделя в изказване на групата във вторник.

" Потвърждаваме, че военната интервенция в Рафах, в случай че бъде изпълнена от Израел, няма да бъде пикник за израелската войска “, сподели Хамдан.

" Топката е в полето на Нетаняху ", добави той, като сподели, че последното предложение за преустановяване на огъня, с което " Хамас " се съгласи, " съставлява минимума, който дава отговор на настояванията на нашия народ и на нашата опозиция ".

Израелските сили превзеха основния граничен пункт сред Египет и южната част на Газа по-рано във вторник, затваряйки жизненоважен маршрут за помощ към палестинския анклав, който към този момент е на ръба на глада, написа БНР.

" Граничният пункт " Рафах " беше и ще остане чисто египетско-палестински ", уточни още Осама Хамдан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР