Речено-сторено. България изпраща днес три генератора за ток на три

...
Речено-сторено. България изпраща днес три генератора за ток на три
Коментари Харесай

Не на шега - България изпраща три генератора за ток на границата с РСМ

Речено-сторено. България изпраща през днешния ден три генератора за ток на три гранична пункта с Република Северна Македония (РСМ).

Това разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев през днешния ден, предава Българска телеграфна агенция. Решението идва след заканата на Демерджиев от 4 февруари, която звучеше преди ден по-скоро като подигравка, да изпрати генератори за ГКПП-тата, откакто българите, искащи да отдадат респект на Гоце Делчев, не бяха позволени в съседката ни с претекста " токът спря " и документите не може да се обработят.

" Диалогът с РСМ продължава. Насилието и провокациите раждат принуждение и провокации, и би трябвало да се прекъсне този циничен кръг ", сподели Демерджиев. - " В началото на седмицата уведомих и молих да бъдат допускани гладко българските жители, с цел да почетат паметта на Гоце Делчев ", добави.

Посочи още, че имал уверението, че ще бъде подсигурена сигурността на събитието  и ще бъдат позволени всички български жители, които желаят да почетат паметта на Гоце Делчев. 

" В първата си част това стана, с блестящо изразени ограничения, които може би бяха допълнително, само че във втората си част това не се случи. С Министерство на външните работи предприехме дейности още в същия ден ", сподели Демерджиев. 

Още до края на седмицата са вероятни нови срещи сред Демерджиев и негови сътрудници, само че този път в Делчево, а не в Скопие.

Иска ми се македонската страна да разбере, че пътят към положителните добросъседски връзки и пътят към Европа минават през дейности, а не през думи. Действията би трябвало да подхождат на думите, сподели още вътрешният министър. Когато това се случи, връзките сред двете страни ще влязат в това русло, в което бихме желали и което сме длъжни да подсигурим, сподели Демерджиев. Той уточни, че не му е обещано нито едно доказателство, че на границата е имало хора, които са имали коренно държание. 

Нормално е да има някаква реакция, когато се вижда, че колите към България се обработват, а в другата посока - не. Тези, които са решили по този метод да действат, би трябвало да понесат отговорността за това свое решение. Единствените коли, които не се движиха, бяха тези, които влизаха в РСМ, сподели Демерджиев. Според него не е имало никакъв мотив да бъдат спирани хора, които да поднесат цветя. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР