Реалният бизнес изпитва трудности и очевидно се влошават условията за

...
Реалният бизнес изпитва трудности и очевидно се влошават условията за
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Икономиката е спряла да расте, горите ни се използват за купуване на гласове

Реалният бизнес изпитва компликации и явно се утежняват изискванията за вложение у нас. Дори български бизнесмени стартират да изнасят капиталите отвън страната. Това е констатация и на Българска народна банка. Лошата е, че тази нервност, която се вихри в страната, никога не оказва помощ на бизнеса. Това каза председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му бизнесът желае резистентност и успокоение.

" Истерията е на всички равнища, износът стартира стабилно да върви надолу, вносът стабилно да върви надолу. Национален статистически институт регистрира доста по-малко здания, въведени в употреба, което значи, че това е наклонност. Национален статистически институт споделя, че икономиката е спряла да пораства, като се изключи туризма и в случай че не е Украйна - ние ще бъдем хептен зле. Страната избавя огромна част от износа ", допълни Дачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Самият той пък е отписал ПВУ-то.

" Виждам, че секторът " Дърводобив " се развива равно увеличителна всяка година и ние влагаме. Обаче от 5 години той потегля надолу. Няма политическа воля да се ръководи процесът. Това е възстановяем запас, който 80% принадлежи на страните и общините, а страната получава 0,8% от Брутният вътрешен продукт от горите. Има европейски страни, които са с по-малко гори и получават 20% от Брутният вътрешен продукт от горите. Нашите гори се употребяват за популизъм, за горене, за пазаруване на гласове ", акцентира ръководителят на БТПП.

Той разясни, че горите не се почистват и не се обработват.

" Не се взимат решения с предвидим край, взимат се решения от през днешния ден за на следващия ден. Всеки ден се трансформират решения, свързани с стопанската система, с обществото. Виждате, че обществото към този момент няма толерантност - никой не търпи другия, никой не търпи друго мнение. Девалвация на всички полезности. Очевидно, че се взимат ограничения за пияните водачи, неизбежно, само че тази нервност, която стартира в Народното събрание, към този момент е сред популацията ", добави Красимир Дачев.

Според него обществото към този момент не има вяра на никого и поради това се стига до саморазправи: " Това е началото на края и е извънредно рискова наклонност. "

" За да има непознати вложения, би трябвало да има български - от 100% вложения в страната задграничните са 9-10%, другите са български. Сега идват изборите и някой желае да се направи на хубав. Няма предвидимост за бизнесмените, няма поредност, доста е мъчно ", възмути се той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР