Реал Сосиедад победи с 2:1 Севиля в изключително драматичен сблъсък

...
Реал Сосиедад победи с 2:1 Севиля в изключително драматичен сблъсък
Коментари Харесай

Още един шамар: Реал Сосиедад пропусна да разгроми девет от Севиля

Реал Сосиедад победи с 2:1 Севиля в извънредно трагичен конфликт от 14-ия кръг на Ла Лига. Играчите на Хорхе Сампаоли не престават с неприятното си показване от началото на сезона. Андалусийци в последна сметка се разминаха с минимална загуба, въпреки че останаха с девет души още до 35-ата минута. С тази победа Сосиедад се изкачи до третото място в класирането на Ла Лига с 26 точки, а Севиля е тъкмо над чертата с 11 точки.

Още в 10-ата минута пристигнаха неприятни вести за Манол Илгуасил, защото Карлос Фернандес се контузи и бе сменен от Такефуса Кубо. Въпреки това 10 минути по-късно Микел Мерино откри чудесно Александър Сьорлот, който се разписа елегантно за 1:0.

В идващите минути играчите на Хорхе Сампаоли пробваха да вдигнат темпото и сътвориха две по-опасни положения пред вратата на Алекс Ремиро. В 26-ата минута обаче Иван Ракитич извърши нарушаване и в началото получи единствено жълт картон. Впоследствие обаче Карлос Дел Серо Гранде получи сигнал да прегледа още веднъж обстановката и промени решението си, изгонвайки хърватина. Само пет минути по-късно Танги Нианзу на собствен ред извърши много жестоко нарушаване и също бе отхвърлен след обзор с ВАР.

Нещата станаха пагубни за севилци в 36-ата минута, когато Микел Мерино откри чудесно Брайс Мендес зад тила на защитата и той преодоля Боно, с цел да удвои преднината на Сосиедад.

Две минути преди края на първата част Рафа Мир въпреки всичко съумя да понижи изоставането на андалусийците, откакто засече положително центриране в наказателното поле и с мощен удар с глава се разписа за 2:1.

Гостите се отличиха с доста сериозен пропуск тъкмо след час игра, когато Кубо получи в наказателното поле и стреля, само че Боно избави, а след това с топката се размина и Сьорлот.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР