Реал Мадрид счупи прокобата да отпада след загуба в първия

...
Реал Мадрид счупи прокобата да отпада след загуба в първия
Коментари Харесай

Сюрреализъм в Мадрид - Реал счупи прокобата срещу Сити и се класира на финал в Шампионска лига

Реал Мадрид счупи прокобата да отпада след загуба в първия полуфинал от шампионата Шампионска лига, съобщи „ Труд бг “. След луда нощ на стадион „ Сантяго Бернабеу” Карло Анчелоти извърши обещанието си за дълъг мач против Манчестър Сити, което даде на конференцията преди срещата, като в реванша отборът му съумя да победи с 3:1 противника си след продължения.

Пеп Гуардиола изведе „ жителите “ до победа с 4:3 в първия мач предходната седмица, като Кевин Де Бройне, Габриел Жезус, Фил Фодън и Бернардо Силва се разписаха на „ Етихад “.

В реванша обаче никой не предполагаше какъв поврат чака почитателите, откакто Риад Марес в 73-ата минута откри резултата за гостите.

На негостоприемния „ Бернабеу” Пеп заложи на тактичност, която не разреши на голмайстора на Реал Карим Бензема да се развихри, само че изненадата в отбора на Анчелоти бе друга - в 90-ата минута Реал съумя да изравни с попадение на Родриго, който самичък докара мача до продължения след второто си попадение секунди по-късно, засичайки и центриране с глава. Опитният италиански експерт изчака Сити да си фантазира, че към този момент се е класирал за финала, да се умори и да се изтегли в отбрана и промени местата на Валверде и бързака Родриго, с цел да внесе прохлада в офанзивата на отбора си и това решение се оказа повече от вярно.

В продълженията Камавинга овладя топка в наказателното поле на Реал, поведе си я, подаде на Родриго, а той се опита да я чукне към Бензема, който Рубен Диаш фаулира в накзателното поле на Сити. Съдията отсъди дузпа, която французинът осъществя невъзмутимо. Този гол бе негов 43-и в 43 мача във всички шампионати този сезон. Бензема изравни и върха на Кристиано Роналдо, вкарвайки 10 гола в елиминационната фаза на Шампионската лига в един сезон. Португалецът ги осъществя през 2016/2017.

В борбата на титаните победи Анчелоти. Гуардиола срещна Реал за 20-и път в своята треньорска кариера във всички съревнования и не съумя да стане единственият ментор, който за трети път отстрани 13-кратния европейски първенец във финалната фаза от Шампионска лига. Гуардиола ще остане с 4 победи над Реал Мадрид в този шампионат, като единствено някогашният треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд има повече – 7.

Анчелоти от своя страна съумя да победи Пеп за трети път в общо осемте мача, в които двамата колоси застават един против различен. Неговият отбор спря серията от 14 мача без загуба във всички шампионати на Сити и ще играе на край. Срещу тима на Карло Анчелоти обаче застава Ливърпул на магьосника Юрген Клоп. Спектакълът за трофея е на 28 май на „ Стад дьо Франс” в Париж.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР