Реал (Мадрид) победи Ливърпул с 1:0 в тазгодишния финал на

...
Реал (Мадрид) победи Ливърпул с 1:0 в тазгодишния финал на
Коментари Харесай

Реал превзе Европа за 14-и път! Куртоа герой, Анчелоти влезе в историята

Реал (Мадрид) победи Ливърпул с 1:0 в тазгодишния край на Шампионската лига и завоюва 14-ия си трофей в шампионата. Англичаните имаха повече положения за гол, само че испанците се възползваха и откриха резултата след час игра. Заслуга за успеха на Реал има и вратарят Тибо Куртоа, който избави всички удари към вратата си. "Белите " за повторно печелят купата след борба с мърсисайдци, като го сториха и през 2018 година с 3:1.

Треньорът на Реал (Мадрид) Картло Анчелотио влезе в историята като първият с четири трофея в Шампионската лига. Битката в Париж довечера се забави с 37минути поради проблем с организациятаи закъснение при влизанетона част от британските почитатели. На трибуните са куп звезди, измежду които Рафаел Надал, Зинедин Зидан, Роналдо и Христо Стоичков, съобщи БЛИЦ.бг. Първата по-сериозна обстановка в мача пристигна в 16-ата минута, в която Мохамед Салах насочи първия прецизен удар в мача, само че Тибо Куртоа се разтегна към левия си ъгъл и отби топката.

Минута по-късно египтянинът още веднъж стреля мощно, само че Куртоа още веднъж бе на поста си. Садио Мане беше най-близо до гола след удар в 21-ата минута, след който топката се удари в гредата. Реал отвърна с рисково центриране на Винисиус към Бензема в 26-ата минута, само че топката не сътвори проблем за Алисон Бекер. Мохамед Салах върна напрежението пред вратата на испанците в 34-ата минута след прекрасен удар с глава.

Само минута по-късно Винисиус опита остро влизане в наказателното поле, само че защитник мазета топката в корнер. Джордан Хендерсън стреля рисково към вратата на Реал в 40-ата минута, само че на към метър настрана. Реал (Мадрид) съумя да вкара гол в 44-ата минута, откакто Карим Бензема получи топката в наказателното поле, опита удар, получи се безредие, след което французинът насочи топката в мрежата.

Попадението обаче бе анулирано поради засада. При повторенията се видя, че топката отива при Бензема след рикошет в крайници на защитник на Ливърпул, само че все пак Клеман Тюрпен реши, че има нарушаване на разпоредбите, откакто прегледа обстановката с ВАР. Статистиката за първата част сподели 10:1 голови положения и 5:0 при точните изстрели в интерес на Ливърпул. Втората част стартира по сходство на първата и Ливърпул можеше да открие резултата в 46-ата минута, само че остро центриране наТрент Александър-Арнолд бе изчистено в последния миг.

Десет минути по-късно мърсисайдци желаеха дузпа за игра с ръка, а в идната офанзива Реал (Мадрид) поведе с 1:0. "Белите " проведоха контраофанзива, а Валверде откри непокрития Винисиус Жуниор, който на празна врата не сгреши при първия прецизен удар за испанския гранд в мача. Ливърпул потегли да изравнява резултата и в 64-ата минута Мохамед Салах насочи прекрасен удар в далечния ъгъл, само че Куртоа се оправи. Три минути по-късно прехвърлящо подаване към далечната греда откри египтянина, само че Куртоа затвори ъгъла и отби с крайник.

Реал и Винисиус можеха да решат всичко в 71-ата минута, когато бразилецът проби остро към вратата, само че се забави с удара и бе блокиран. Мърсисайдци направиха няколко офанзивни смени и в 80-ата минута Диого Жота беше на косъм от това да изравни, само че Куртоа още веднъж реагира ослепително.

Белгиецът избави тима си в 82-ата минута, когато трябваше да отразява удар отдясно на Мохамед Салах. До края Ливърпул като че ли съобщи самодейността и Реал направи няколко положителни офанзиви, които приключиха без гол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР