"Реал" Мадрид е на европейския футболен връх за 14-и път!

...
"Реал" Мадрид е на европейския футболен връх за 14-и път!
Коментари Харесай

Реал изчака своя миг и е на европейския връх за 14-и път


"Реал " Мадрид е на европейския футболен връх за 14-и път! Кралският клуб победи в Шампионската лига, откакто победи с 1:0 "Ливърпул " в оспорвана борба на "Стад дьо Франс " в Париж.

Началото на дуела се забави с цели 36 минути, защото почитатели на "Ливърпул " не съумяха да заемат в точния момент местата си. Привърженици на тима сътвориха напрежение и с опитите си да се доберат до трибуните без билет. Стигна се до конфликти с полицията, а органите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да овладеят обстановката.

Снимка: uefa.com

Първата опция в мача се откри пред "Ливърпул " в 16', когато Мохамед Салах стреля, само че вратарят Тибо Куртоа отрази. Минута по-късно сюжетът се повтори. В 21' и гредата спря мърсисайдци, този път при удар на Садио Мане.

Англичаните продължиха да преобладават, само че не съумяха да материализират превъзходството си. Вместо това в 44' Карим Бензема прати топката в мрежата на "Ливърпул ". Системата за видеоповторения (VAR) обаче се намеси и попадението не бе зачетено поради засада.

Снимка: uefa.com

Второто полувреме стартира като първото - отборът на Юрген Клоп владееше самодейността. Стражът на "Реал " Куртоа беше безукорен, а в 59' кралският клуб нанесе своя удар. Феде Валверде проби по десния фланг и откри чудесно Винисиус, който не сбърка - 1:0 за испанците.

До края "Ливърпул " опита всичко, само че Куртоа блесна с още основни намеси, в това число ужасно изтребване при изстрел на Салах 7 минути преди приключването на постоянното време. Белгиецът приключи с 9 спасявания - връх за край на Шампионската лига от 2004 година насам, и справедливо бе определен за състезател на мача.

Снимка: uefa.com

В последна сметка "Реал " Мадрид завоюва трофея за рекорден 14-и път. "Лос Бланкос " победиха в осми следващ край, като серията им включва успеха с 3:1 против "Ливърпул " в Киев през 2018-а.

Постижение за историята записа и треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти, който стана първият с 4 купи от Шампионската лига - към този момент по две с "Милан "(2002/2003 и 2006/2007) и "Реал " Мадрид (2013/2014 и сега).

"Ливърпул " пропусна да завоюва най-ценния трофей в клубния футбол за седми път. За последно "червените " от града на "Бийтълс " подвигнаха купата през 2019 година, когато се постановиха с 2:0 над различен британски отбор - "Тотнъм ".

Снимка: uefa.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР