Реакция след смяната на ръководството на ВМЗ-Сопот. Синдикатите във военния

...
Реакция след смяната на ръководството на ВМЗ-Сопот. Синдикатите във военния
Коментари Харесай

Синдикатите поискаха Корнелия Нинова да посети ВМЗ-Сопот заради смяната на ръководството

Реакция след промяната на управлението на ВМЗ-Сопот. Синдикатите във военния цех дадоха един ден период на икономическия министър Корнелия Нинова да отиде на място и да изясни на служащите аргументите за изненадващата промяна. Ако това не се случи, ще стартират протестни дейности в идващите дни.

Синдикалните водачи не одобряват изказванията, че компанията е на загуба за първото тримесечие, тъй като по думите им поръчките са се увиличили неколкократно.

" Работа на стомах, работа имаме доста, доста, доста, и ей това ни безпокои нас, работим, взимаме си трудовите възнаграждания и в един миг, айде в този момент, защо е? ", съобщи Красимир Цветков от КТ „ Подкрепа ".

Напрежението в завода ескалира след решение на министъра на стопанската система от трети юни да освободи членовете на борда на шефовете. След тричасово съвещание взеха решение да изпратят писмо и да поканят Корнелия Нинова на следващия ден в Сопот.

" Притесняват ни доста неща, само че сега по-добре да не разясняваме, с цел да чуем нейното мнение, нейното виждане ", съобщи Мария Лалова, изпълнителен секретар на КНСБ.

В позиция до медиите от ВМЗ оповестиха, че за първите пет месеца по сметките на предприятието са постъпили рекордните над 150 млн лв., а подписаните контракти са за милиарди.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР